Barnes: Fansens jobb att bua

Bild till nyheten Barnes: Fansens jobb att bua
Dagens match mot Manchester United har på många sätt byggts upp som "Evras återkomst till Anfield". Samtidigt som många vill poängtera att matchen ska avgöras på planen och fansens uppgift är att sjunga fram sitt egna lag, kliver gamle Liverpoollegenden John Barnes in och påpekar att fansens jobb också är att psyka sin motståndare.

John Barnes, som själv mött Manchester United vid ett otal tillfällen, vet vad matcherna mellan lagen handlar om. Han avgjorde bland annat själv ett möte mot Red Devils när Liverpool senast vann ligan, 1990. 

Inför dagens match är han förväntansfull och redo för en fantastisk inramning på Anfield - och samtidigt som han vill se hemmafansen sjunga fram sitt lag, hoppas han också de utnyttjar sin ställning till att sätta motståndarna ur fokus. Bara man håller sig på en nivå som är acceptabel.

"Fansen har alltid sin del att spela i så här stora matcher, oavsett om där ligger något gammalt (läs: Evra/Suarez-gate) som triggar dem. Anfield är alltid kokande och högljutt vid dessa stormatcher.

"Alla som kommer till Anfield idag har ett ansvar att försöka sjunga vidare sitt lag i cupen samtidigt som man ska göra vad som står i ens makt för att störa och psyka motståndet genom busvisslingar med mera.

"Det gäller såklart att hålla det på en nivå där rasism och förnedringar såklart inte förekommer, men att sätta press på motståndarna genom att vara högljudda måste såklart få förekomma", konstaterade Barnes till Liverpool Echo.  


* Förvänta er ett Anfield som kokar lite senare idag..
 
Matchstart 13.45

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer