Adam tror mittfältet blir avgörande imorgon

Bild till nyheten Adam tror mittfältet blir avgörande imorgon
Charlie Adam formerade återigen innermittfält tillsammans med Steven Gerrard och Jordan Henderson när Liverpool i onsdags kvalificerade sig för final i Carling Cup - och en första resa till Wembley på 16 år. När Liverpool imorgon tar sig an Manchester United i FA-cupen tror skotten att nyckeln till segern kan ligga i att vinna mittfältsmatchen.

"I stora matcher handlar mycket om mittfältet. Vinner du mittfältet vinner du ofta matchen. Kampen på mittfältet kommer bli väldigt avgörande och det är viktigt att vi tar tag i taktpinnen direkt och vinner duellerrna på mitten", sa Charlie Adam till FA TV.

Att Liverpool äntligen har Steven Gerrard tillbaka i startelvan på kontinuerlig basis ökar såklart också Liverpools chanser att göra just detta, är Charlie övertygad om:

"Det är underbart att ha honom tillbaka i startelvan och se honom spela regelbundet nu.

"Att vi tvingades vara utan vår kapten under så många månader var såklart väldigt frustrerande. Han är en fantastisk fotbollsspelare och lagets ledare. Det är underbart att han är tillbaka", hyllade Adam.

Charlie hoppas såklart också att han själv får chansen i startelvan återigen imorgon, men samtidigt vet den skottske landslagsmannen att det viktigaste är att matchen vinns och att laget avancerar:

"Imorgon handlar det bara om att coachen sätter ut de bäst lämpade killarna för att ta tag i uppgiften. Det är hans jobb att fixa det. Men som sagt, vinner vi mittfältet tror jag absolut att vi vinner matchen också.

"Vi spelar på hemmaplan dessutom och vi har alltid inställningen att vinna hemma på Anfield - så vårt mål är absolut att ta oss vidare till nästa runda av cupen", avslutade Adam.  


* Kom till klubben för stora matcher - imorgon har han chansen att få spela huvudrollen i en.  

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer