Wembley - here we come!

Bild till nyheten Wembley - here we come!
Liverpool FC är klart för Carling Cup-final på Wembley söndagen den 26 februari efter en suverän kämpainsats mot Manchester City på Anfield.
Matchen slutade 2-2 och Craig Bellamy blev stor hjälte då han ordnade kvitteringen en kvart från slutet mot sina gamla lagkompisar.
Detta var utan tvekan den lille walesarens bästa insats i Liverpooltröjan hittills!

Liverpool hade som bekant en 1-0-seger på Eastlands i ryggen inför kvällens semifinalretur på Anfield.

City inledde med mycket bollinnehav, men Liverpool tog över taktpinnen och skapade flera ypperliga chanser, men Citymålvakten Joe Hart var helt outstanding mellan stolparna.

Istället var det City som tog ledningen i den 31:a spelminuten genom de Jong, som halkade när han sköt från distans och fick en drömträff. Bollen seglade in över Pepe Reina. Det var egentligen gästernas enda riktiga chans på hela halvleken.

Liverpool trummade vidare och tilldömdes något turligt en straff strax innan paus som Steven Gerrard säkert förvaltade.

Hemmalaget startade andra halvlek bra och radade upp mängder med chanser, men Hart fortsatte att storspela. Och City svarade med att göra 1-2 genom Dzeko som styrde in ett hårt och flakt vänsterinlägg från Kolarov i den 67:e minuten.

Men bara sju minuter senare kvitterade Liverpool på nytt genom Craig Bellamy. Ett underbart mål där Dirk Kuyt och en kombi av Johnson och Bellamy resulterade i att den senare tryckte in bollen lågt till vänster om Hart. 2-2 och stora glädjescener på Anfield!

Walesaren var Liverpools överlägset bäste spelare och jobbade oförtrutet matchen igenom. En kämpainsats av guds nåde och han hyllades med stående ovationer då han byttes ut i slutminuterna.

Liverpool möter nu Cardiff i finalen den 26:e februari.

Liverpool innehar rekordet i antalet ligatitlar med sju inteckningar; 1981, 1982, 1983, 1984, 1996, 2001 och 2003.