Ordföranden: Vimåste lära oss dansa tango solokvist

Bild till nyheten Ordföranden: Vimåste lära oss dansa tango solokvist
Då är man tillbaka från ett varmt centralamerika för att mötas av ett kyligt Stoke - God fortsättning för övrigt!

Tillbaka från ett soligt och mycket varmt El Salvador där fotboll antingen handlar om den egna ligan (mycket troligt) eller om den spanska – ursäkta Barca eller Real – vilket är än mer troligt. 

I detta land är t o m bussar och hus målade i endera lagets färger och klubbmärken. Liverpool, kanske p g a det spanska inflytandet, dyker dessutom upp lite här och var med Pepé Reina-reklam och lagtröjor, men engelsk fotboll är inte av stort intresse här, man var mest förundrade över hur Suarez kunde få åtta matchers avstängning. 

Väl tillbaka efter en månads  lätt sporadisk Liverpoolrapportering – främst via vår kära svenska supporterförening – så visas Liverpool vs Stoke på TV3. 

Nyss hemkommen och ned i soffan med en Suprema i näven och… En högst medioker tillställning. 

Jag kan inte kritisera Stoke som kommer till Anfield för att spela nilnil - eller i bästa fall kontra till sig en uddamålsseger – även om det är tråkigt och många skriker fotbollsmördare. Fotboll är ett spel som handlar om poäng och, även om jag är den första att vilja se så kallat ”underhållande” spel via 18 passningars pass-and-move innan mål (åååh vilket klassiskt mål för övrigt), med detta i åtanke så förstår jag Stoke. 

Poängen är viktigast.

Jag vinner hellre med 1-0 med astråkigt spel (eller tar en pinne via 0-0) än torskar med 4-3 med så kallat ”roligt” spel. 

Poängen är alltid viktigast. 

Så…  ja… Vi kan klaga på att Stoke spelar tråkigt när vi i själva verket inte klarar av – för vilken gång i ordningen denna säsong? – att dansa tango solokvist utan partner. 

Som Sören Cratz en gång sa när hans dåvarande klubb Degerfors (om jag inte missminner mig)  mötte Hammarby (och vann med 2-0 för övrigt): ”Låt bajen dutta med bollen på mittlinjen så backar vi tillbaka och knyter ihop säcken.” 

M a o… Går det för långsamt – eller för snabbt utan att det matchar skickligheten för övrigt – så ger vi motståndarna chansen att backa hem och försvara sig. Jag skulle säga att vi skapar Stokes taktik för de vet att vi, med största sannolikhet, i nuläget inte är kapabla att ta oss igenom den försvarsbarriär de sätter upp. 

Vi har grundstenarna… Nu måste vi bara bygga klart huset.

You'll Never Walk Alone!


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer