Kenny jubilerar!

Bild till nyheten Kenny jubilerar!
Klockan 16.00 sparkar mötet mellan Liverpool och Stoke City igång hemma på Anfield, i en match som förövrigt sänds på TV3 dagen till ära. Matchen blir nämligen Kenny Dalglish's 50'de match om Liverpoolmanager, under sin andra sejour i klubben.

Dagens drabbning med Stoke blir alltså, på ganska exakt bara ett år från det att Kenny återkom i tränarrollen, den 50'de gången som Dalglish leder "The Reds". 

Kennys facit på de 49 första bjuder på 26 vinster, 12 kryss och 11 förluster.

Skulle Liverpool dessutom mäkta med att göra 4 mål mot "The Potters" skulle det - totalt med Kennys båda perioder i klubben - betyda att man även når milstolpen med 500 gjorda mål under ledning av King Kenny Dalglish.

Nedan följer lite övrig statistik inför matchen:

I ligaspel på Anfield har Liverpool vunnit 43 av de 56 mötena klubbarna emellan. 10 matcher har slutat oavgjort och endast 3 har vunnits av Stoke.

Förra säsongens möte på Anfield slutade 2-0 till Liverpool sedan Raul Meireles gett oss ledningen, innan Luis Suarez äntrade planen - i sin debutmatch för Liverpool - och gjorde 2-0.

Inte bara Luis Suarez, bland dagens spelare, gjorde sin debutmatch mot Stoke. Även Maxi Rodriguez debuterade mot de röd/vit-randiga i en match för ganska exakt två år sedan - borta på Britannia Stadium. 

Maxi Rodriguez är också Liverpools hetaste målskytt i nuläget och stoltserar med väldigt fina 9 mål på de senaste 8 ligastarterna för The Reds.

Efter att Liverpool haft lite svårt med målskyttet hemma på Anfield under inledningen av säsongen har matcherna mot Newcastle och Oldham bjudit på 8 mål.

Steven Gerrard har kommit tillbaka från skada - och nätade i båda dessa matcherna. Kaptenen gjorde även mål mot Manchester City, från straffpunkten, vilket var hans 26'e straffmål på 33 försök i Liverpooltröjan. Det ger honom en förvaltningsprocent på drygt 79%.

Liverpool är i nuläget det enda laget tillsammans med Manchester City som inte förlorat på hemmaplan under årets ligaspel. Sedan säsongsstarten av 2011/2012 är Liverpool dock det enda laget i högstaserien som inte förlorat alls på hemmaplan - något Manchester City gjort mot både oss och de röda rivelerna - United - i cupsammanhang. 

Stoke är dock i en bra bortaform och har vunnit 3 av sina 4 senaste på resande fot. 

...däremot är man väldig målsnåla när man lämnar sin hemmaborg och har endast mäktat med 8 fullträffar under säsongens alla bortamatcher. Endast Fulham har gjort färre bortamål - 6 stycken.

Peter Crouch, med förflutet i Liverpool, gjorde sin Stoke-debut när klubbarna möttes på Britannia i september. En match som Stoke vann med 1-0 efter ett straffmål från John Walters. 

Crouch, som är Stokes ledande målskytt under säsongen, har dock bara lyckats göra mål på Liverpool en endaste gång. Det var 2005 när han nätade för Southampton. 


* Liverpoolfansen lär välkomna Peter Crouch tillbaka till Anfield idag. En spelare som nästan blivit kultförklarad på The Kop.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer