Ayre tror Suarez kommer stärkt tillbaka

Bild till nyheten Ayre tror Suarez kommer stärkt tillbaka
Ian Ayre, Liverpools verkställande direktör, tror och hoppas att Luis Suarez kommer att komma tillbaka ännu starkare efter sin avstängning och att han har vad som krävs för att bemöta de busvisslingar och dylikt som lär komma från motståndarfans.

Luis Suarez sonar i dagsläget sin åtta matcher långa avstängning, till följd av sin ordväxling med Patrice Evra. Suarez har redan missat tre matcher - och med det intesiva spelschemat är "Pistolero" tillbaka i matchning redan om 23 dagar mot Tottenham på Anfield. 

Ian Ayre, verkställande direktör för Liverpool Football Club, tror att Luis Suarez är mentalt redo för comebacken och att han har vad som krävs för att komma tillbaka ännu starkare än förut:

"Det kommer antagligen bli jättetufft för Suarez inledningsvis. Motståndarfans kommer att bua och skrika men det är en del av fotbollen som vi helt enkelt får leva med", konstaterade Ayre till BBC Sport

"Jag kan dock säga att Liverpool som klubb, alla spelare och ledare, kommer att stötta honom till 100% när det är dags igen. Vi tog beslutet gemensamt att inte gå vidare i saken men det var också för att vi bara ville lägga den bakom oss.

"Han tyckte också att det var okej att inte överklaga en avstängning han fick och han ville istället få ta straffet direkt så att han kunde komma tillbaka och börja om på "noll" så snart som möjligt.

"Det bästa Luis kan göra nu är att låta fotbollen tala för sig själv när han kommer tillbaka och jag är säker på att så blir fallet. Alla vet vad han är kapapel till och jag förväntar mig fantastiska insatser och massvis med mål från honom", fortsatte Ayre.

Samtidigt uppmanade Ayre också till att låta matchen i FA-cupens fjärde omgång mellan Liverpool och Manchester United få handla om fotbollen och inget annat, han fösäkrade också att klubbarna kommer att göra vad som står i deras makt för att kontrollera sina båda läger av fans.

"Det kommer med all säkerhet bli extra fokus på den matchen. Men samtidigt är det alltid stora matcher mot United så vi är förberedda. Vi gör som vi alltid gör inför en sådan match och håller möten med klubbens representanter innan. Vi går igenom detaljer kring vad båda parter kan göra för att matchen ska gå så smidigt som möjligt och hur vi enklast kommunicerar med- och försäkrar att våra supportrar är införstådda med vad som gäller", avslutade han.


* Suarez i sin debutmatch mot Stoke förra året. Idag sonar han en del av sin avstängning.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer