Remy, Zaha eller de Jong?

Bild till nyheten Remy, Zaha eller de Jong?
Med snart halva januari passerat är det fortfarande förhållandevis svalt på ryktesfronten för Liverpool. Innan fönstret öppnade talades det mycket om att både en anfallare och en ersättare till skadade Lucas Leiva borde införskaffas, men utöver en kort intensifiering av ett Darren Bent-rykte har det varit ganska tyst.

Det var som sagt två positioner som på förhand tippades att hålla Damien Comolli sysselsatt under januarifönstret - men hittills har det varit väldigt tyst.

En ersättare till Lucas Leiva verkar inte längre ligga som någon som helst prioritet - även om Jay Spearings skada mot Manchester City kanske kan förändra denna status. Skulle Jay dock visa sig snart vara tillbaka tros Kenny välja att lita till sin lilla "terrier" även under våren.

På anfallspositionen har där dock surrat en del rykten i alla fall och Darren Bent uppgavs ju till och med vara KLAR för Liverpool av enstaka journalister för en dryg vecka sedan.

Läser man dagens tidningar är det dock nya namn som är på tapeten för att förstärka Liverpools offensiv.

Bland annat ryktas Liverpool blicka mot Marseilles Loic Remy, 25 år. Remy intresserade Liverpool redan under sommaren 2010, men valde då att stanna i Frankrike. Under årets säsong har Marseille inte levt upp till de förväntningar man hade på sig inför säsongen (sexa i Ligue 1), samtidigt som anfallaren trots allt gjort det väldigt bra (6 mål på 13 matcher).

En annan spelare som nämns allt oftare i samband med Liverpool, men även med en rad andra Premier League-klubbar, är Crystal Palaces Wilfred Zaha. 19-åringen som snarare är en offensiv mittfältare än anfallare har gjort en fantastisk säsong i Londonlaget och varit högst bidragande till att man nu bara är en returmatch mot Cardiff ifrån att ta sig till en Ligacupfinal. För att det eventuellt ska bli en affär kring Zaha redan i januari lär det dock krävas att Crystal Palace tappar den 1-0-ledning man har med sig från första matchen och missar finalen på Wembley - annars lär ynglingen vilja spela även denna med klubben han representerat sedan han var 15 år.

Det sista offensiva alternativet som diskuterats flitigt är Luuk de Jong. 21-åringen från Holland representerar idag Twente och har på 17 matcher noterats för fina 10 mål i Eredivise. de Jongs agent har också bekräftat att både Liverpool och Newcastle från Premier League, samt Fiorentina, visat intresse. Han förtydligar dock att hans klient är under ett kontrakt med Twente till och med 2014 och att han i dagsläget trivs väldigt bra i sin nuvarande klubb.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer