Inför Manchester City - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför Manchester City - Liverpool FC
De två lagen från nordväst skall mötas tre gånger under januari månad, två stycken på Etihad Stadium och en på Anfield. Och det är även i den ordningen matcherna spelas. Den första matchen är redan avklarad på Etihad Stadium, den utspelade sig förra tisdagen och det var en ligamatch som slutade 3-0 till City.

Denna match kommer att spelas på samma plats men i en annan turnering, nämligen Carling Cup, eller liga cupen som den även kallas.

Det vankas semifinal och det är det första mötet av två som skall spelas. De båda lagen har tidigare möts i semifinal i denna turneringen och då var det Liverpool som drog det längsta strået, 2-1 efter två matcher.

Head-to-head: Liverpool - 80, Lika - 41. Manchester City - 42

Head-to-head i Liga Cupen: Liverpool - 2, Lika - 1, Manchester City - 1

Manchester City  

Serieledarna går som tåget i Premier League och de leder med tre poäng före lokalrivalen United. Dock har det visat sig gå lite tyngre för The Citisens i cuperna de har deltagit i denna säsong. Man missade att kvalificera sig för slutspel i Champions League och man åkte ut ur FA cupen i helgen, mot just United.

Det har gjort att man nu får sikta in sig på Europa League där man i förstautslagsrundan möter de Portugisiska mästarna FC Porto. Och självklart är det även Carling Cup bucklan som fortfarande kan vinnas.

Rent historiskt sett så har man lyckats med att  vinna turneringen vid två tillfällen. Man har även lyckats att ta sig till final 1974 då man gick bet mot Wolverhampton med 2-1. Denna säsong har man tagit sig vidare från tre utslagsrundor där motståndet har bestått av Birmingham, Wolverhampton och Arsenal.

Inför matchen så fattas man förmodligen Balotelli, Dzeko, och David Silva. Kompany har fått en fyra matchers avstängning. Yaya Toure och brodern Kolo har åkt till de Afrikanska mästerskapen och även de missar matchen. En positiv nyhet för City är dock att Barry kommer tillbaka från avstängning. 

Mancini inför matchen

"Alla säger att vi har mycket spelare, men vi har 19 plus målvakter. Det är ingen stor trupp."

"När vi har otur och vi har tre fyra spelare skadade, som vi har nu, då kan vi ha problem. Det vet klubben om."

Jag sa för fyra veckor sedan att december och januari kommer att vara kritiska månader. Fram tills för tre veckor sedan så hade vi inga skador, men nu har vi problem."

"Vi har spelare osm är skakade och andra som har åkt till de Afrikanska mästerskapen under en kritisk period. Jag är inte glad över detta men det finns inget vi kan göra åt detta. Ifall vi inte får tillbaka våra spelare så kommer vi att spela med våra ungdomsspelare."

Manchester Citys Carling Cup Matcher

Arsenal - Man City          0-1

Wolves - Man City          2-5

Man City - Birmingham   2-0

Trolig startelva enligt skribenten

Hart; Richard, Lescott, Savic, Clichy; De Jong, Barry, Milner, Johnson, Nasri, Aguero

Liverpool FC  

Efter fjolårssäsongen så har det snackats mycket om att Manchester United är Englands mesta mästare. Det må så vara när det handlar om enbart ligan, men när det kommer titll alla inhemska cuper, samt europeiska, så är det fortfarande Liverpool som är Englands främsta lag.

Carling Cup, eller engelska liga som det är, har haft många namnunder åren och det lag som har vunnit turneringen flest gånger är Liverpool. Man har stått som segrare hela sju gånger tidigare, och den senaste bucklan vanns 2001 efter en spännande förläggning som sedan vanns på straffar.

The Reds har varit i final ytterligare tre gånger och den vi minst tydligast är förlusten mot Chelsea 2005 då Liverpool åkte på en 3-2 förlust efter förläggning. Det är enbart Gerrard och Carragher som är kvar i truppen sedan den matchen.

Liverpool har spelat en runda mer än City i Carling Cup under denna säsong och man har inte spelat en enda hemmamatch hittills. Lagen man har mött är Exeter, Brighton, Stoke och Chelsea.

Dalglish har många valmöjligheter till matchen då det endast är Lucas som är skadad och Suarez är avstängd.

Bellamy inför matchen

"Detta är anledningen till varför man spelar med Liverpool och detta är vad det ger oss."

"Det är roligt för supportrarna men jag är mycket lyckligare att få spela och få vara inblandad i matchen än att bara titta på som ett fan pga att det är roligare att kunna vara med och påverka resultatet på plan."

"Detta är en del av att spela för denna stora klubb. Det är inte bara när man spelar mot United eller City, det är när man åker varsomhelst pga av att vi förväntas vinna och med supportrarna vi har med oss överallt så gör det att det känns ännu mer speciellt."

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Johnson, Skrtel, Agger, Enrique; Spearing, Gerrard, Adam, Kuyt, Bellamy, Carroll

Statistik

  • Tre av de senaste fyra mötena har det lag som spelat hemmal vunnit med 3-0
  • Detta är det 164e mötet mellan klubbarna
  • City har gått till semifinal i cupen 2 gånger de senaste 3 säsongerna
  • City har gjort mål i de 11 senaste liga cup matcherna de spelat
  • Vinner City är det deras 6e raka vinst hemma i cupen
  • Detta är LFCs 8e bortamatch i cupen de senaste 9 matcherna
  • LFC har endast misslyckatsatt göra mål 1 gång på 42 matcher i cupen
  • Detta är LFCs 14e semifinal i cupen

Övrigt

Matchen visas på Canal+ Sport 1 och sändningen börjar 20.40. Du kan även streama matchen och för att få hjälp med detta så kan du gå in på vår streamguide här på hemsidan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer