Red Connection

Bild till nyheten Red Connection
Damien Comolli och Liverpool arbetade hårt förra sommaren för att minska spelartruppen och bli av med överflödiga spelare. Hur har det då gått för spelarna som fick lämna? Vi tar här en närmare titt.

David N'Gog - Bolton
Matcher: 10+7  Mål: 2

David startade samtliga fyra matcher för Bolton under julhelgen och satte senast den viktiga 1-1 kvitteringen borta mot Everton när Bolton vände och vann på Goodison.

Under våren väntar en kamp för överlevnad i Premier League för Bolton och de hoppas att den franske anfallaren kan få målskyttet att lossna.

Daniel Ayala - Norwich
Matcher: 3+1  Mål: 0

Daniel drog på sig en knäskada redan i augusti och blev borta i fyra månader. Nu är han tillbaka på plan och har startat de senaste två matcherna för den fräcka nykomlingen.

Nu är han sugen på att visa vad han kan: "Jag har väntat i mer än tre månader på att få spela och nu är jag äntligen tillbaka och hoppas få visa vad jag går för."

Manager Paul Lambert är nöjd med hur han och tidigare Liverpoolbacken Zak Whitbread presterat: "Jag tycker att de två var briljanta igen. Ayala, vid 21 års ålder, har varit utmärkt. I de två matcherna han spelat har han varit briljant. Zak har varit utmärkt sedan han kom hit och de är två kulturella spelare i backlinjen och två unga spelare som förhoppningsvis kan ha bra karriärer."

Raul Meireles - Chelsea
Matcher: 17+5  Mål: 2

Raul lämnade Merseyside fem i tolv för rivalen Chelsea efter oenighet kring löften om förbättrat kontrakt. Spelar regelbundet för Londonklubben.

Paul Konchesky - Leicester
Matcher: 25  Mål: 2

Leicester tippades att enkelt springa hem Championship den här säsongen efter en tuff satsning på transfermarknaden. Halvvägs genom säsongen ligger laget i mitten av tabellen.

Paul har som väntat spelat ordinarie och har även satt ett par baljor (Burnley och Hull).

Tom Ince - Blackpool
Matcher: 6+9  Mål: 2

Tom startade senast i 3-0 segern mot Middlesbrough, det var dock hans första start på två månader. Första säsongen med förstalagsfotboll för Ince junior.

Gerardo Bruna - Blackpool
Matcher: 0+2  Mål: 0

Gerardo har inte fått mycket speltid hittills i sin nya klubb. Senaste inhoppet kom i oktober. Vi får se om det lossnar för argentinaren under våren i Blackpools kamp mot en playoff plats till Premier League.

Inför säsongen delade Bruna med sig om sina förväntningar: "Jag älskar att spela i nummer tio rollen och spela mellan mittfält och anfall, komma med den avgörande passningen och göra några mål. Jag har pratat med managern och med hårt arbete är jag säker på att jag kan få en del matcher."

Chris Mavinga - Rennes
Matcher: 12  Mål: 0

Det franska superlöftet fick aldrig sitt riktiga genombrott på Anfield och återvände förra sommaren tillbaka till Frankrike.

I Rennes har han under hösten fått en del speltid och hoppas snart spela till sig en ordinarie plats.

Christian Poulsen - Evian TG
Matcher: 11  Mål: 0

Den danske mittfältarens dagar var räknade när Roy Hodgson för ett år sedan fick sparken som manager för Liverpool.

Poulsen skrev på för Evian i franska ligan och får regelbunden speltid hos nykomligen.

Emiliano Insua - Sporting
Matcher: 17  Mål: 4

Emiliano har snabbt hittat rätt i Portugal och har dessutom kommit igång med målskyttet, där han efter hösten står noterad för hela fyra fullträffar.

I ligaspelet väntar han dock ännu på sin första fullträff, men inget snack om att övergången inneburit ett lyft för Insua.

Sotirios Kyrgiakos - Wolfsburg
Matcher: 7  Mål: 0

Efter två säsonger på Merseyside valde Soto att försöka få mer speltid och det blev därmed en andra sejour i Bundesliga, denna gång i Wolfsburg.

Soto drog på sig ett rött kort mot Kaiserslautern i september och senaste matchen han står noterad för är den 5 november i 1-5 förlusten mot Dortmund.

Milan Jovanovic - Anderlecht
Matcher: 22  Mål: 7

Det blev en kort karriär på Merseyside för serben Milan Jovanovic, som dock inte hade några problem att hitta ny klubbadress förra sommaren.

I Anderlecht är han given i startelvan och har gjort fyra mål på 15 matcher i den belgiska ligan, samt tre mål på sju matcher i Europa.

Nabil El Zhar - Levante
Matcher: 7  Mål: 0

Nabil flyttade till Levante och spel i Spanien efter att helt ha försvunnits ur Liverpools framtidsplaner efter att Rafa Benitez lämnat klubben.

Philipp Degen - FC Basel
Matcher: 2  Mål: 1

Philipp fick bara tolv matcher i den röda tröjan och fick aldrig spela en hel match. Lånet i Stuttgart förra säsongen gav bara åtta matcher.

Kontaktet bröts i somras i förtid och Philipp återvände då till Basel, där han i december gjort sin första ligamatch.

Nikola Saric - Hajduk Split
Matcher: 3  Mål: 0

Den talangfulle offensive dansken kom aldrig riktigt igång i Liverpool, mycket på grund av stora skadeproblem. Hoppas på ett genombrott i Hajduk Split.

Alex Cooper - Ross County
Alex återvände till Ross County och laget toppar för tillfället First Division i Skottland. Ännu verkar det inte ha blivit någon speltid i förstalaget.

Sean Highdale - Vauxhall Motors
Sean har redan hunnit med att byta klubb igen och representerar sedan i november Burscough FC, som spelar i Northern Premier League (under Conference ligan).

Det blev inte den lovande karriär som han hoppats på, men efter den allvarliga bilolyckan han var med om 2008 är han bara glad över att kunna spela fotboll igen.

Nikolaj Kohlert - Rangers
Den danske talangen valde att lämna Liverpool för att fortsätta karriären i skotska Rangers. Han har under höstsäsongen spelat regelbundet för reservlaget och utmärkt sig inte minst med bra brytningar.

Steven Irwin - Telstar
Steven skrev på för Telstar i den näst högsta ligan i Holland, där han registrerades för tre matcher. Han kände dock stark hemlängtan till England och återvände hem i mitten av november. Ingen ny klubbadress klar.


  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer