Dalglish inför Oldham

Bild till nyheten Dalglish inför Oldham
Kenny Dalglish meddelar att han kommer att ge ett par spelare som inte fått starta särskilt mycket i ligan chansen mot Oldham. Aurelio är skadefri och tillgänglig för spel igen.

Kenny Dalglish kommer att ge ett par spelare chansen från start som i inte fått starta regelbundet i ligan. Kenny har gjort likadant i Carling Cup och har nu sagt att han kommer att göra samma sak i den tredje omgången av FA cupen när laget tar emot Oldham på Anfield.

FA cupen har inte samma status som den hade förut och det av olika skäl. Men detta betyder inte att vi kommer att nedvärdera den,” sa Kenny Dalglish till pressen på Melwood.

Det är en turnering och den är till för att vinnas. Vi kommer att ta oss an matchen mot Oldham på samma sätt som vi gjort i Carling Cup. Folk har gjort samma sak med Carling Cup, undergrävt den och nedvärderat den. Men vi har gjort vårt bästa och fått ut maximalt resultat.

Vi har hela tiden pratat om hur bra spelartrupp vi har. Detta är en möjlighet till att ge spelare som i vanliga fall inte spelar, chansen att visa upp vad de kan. Men det betyder inte att vi undergräver eller nedvärderar turneringen på något sätt. Vi behandlar Oldham med full respekt.”

Luis Suarez är avstängd och Lucas Leiva är sedan tidigare borta på grund av skada. Fabio Aurelio är däremot tillbaka från sin senaste skada.

Fabio är frisk och tillgänglig, så vi har det ganska bra ställt med truppen.”

I Tisdags förlorad Liverpool med 0-3 borta mot Manchester City.

Vi är självklart inte nöjda med det som hände mot Manchester City. Jag tycker inte att prestationen var så dålig, men det var ett bra tillfälle att dra lärdom ifrån. Det reflekterar bara innebörden av att vara klinisk, och de var kliniska. Om vi ska nå dit alla vill att denna klubben ska vara så måste vi vara mycket mer kliniska.

Vi är mitt i ett pågående arbete. Det var många spelare som kom hit inför säsongen så det var en bra erfarenhet för dem.

Att få komma tillbaka på planen igen efter denna vecka som vi haft både på och utanför planen kommer att göra oss gott. Det kommer att vara ett bra tillfälle för folk att stötta varandra – för spelarna att visa sin tacksamhet till fansen för deras support som vi fått och vice versa.”

Både Craig Bellamy och Steven Gerrard fick agera inhoppare mot Manchester City.

När Craig och Steven kom in blev det bättre fart,” konstaterar Dalglish.

Morgondagens match kommer att bli den första för Daglish på hemmaplan i cupen sedan han tog över klubben för ett år sedan.

Ja men när vi hade hemmamatch senast var vi inte så framgångsrika, eller? Vi vill inte upprepa den historien. Det kommer att bli tufft, för dem är det stort att få komma till Anfield. Om de förlorar matcher tror jag inte att det kommer att bero på bristande insats. Vi måste matcha deras insats och få ut det bästa.

Ligaplaceringen betyder inget i cupen eller i andra matcher. Vilken dag som helst kan ett lag besegra ett annat. Är du inte rätt förberedd både mentalt och fysiskt kommer du att göra det väldigt svårt för dig själv.”

Källa: liverpool.no


Kommer Gerrard få chansen från start imorgon?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer