Officiellt uttalande från Suarez

Bild till nyheten Officiellt uttalande från Suarez
Luis Suarez gjorde i dag ett uttalande angående sitt 8 matchers långa straff efter att han ska ha sagt rasistiska ord till Man Uniteds Patrice Evra.

Först och främst vill jag tacka för allt stöd jag har fått de senaste veckorna.

Ett stort tack till min familj, mina vänner, alla i Liverpool Football Club och ett speciellt tack till alla fans som gjort att jag aldrig känt mig ensam i denna svåra tid. Nu förstår jag mer än någonsin vad "You'll Never Walk Alone" betyder.

Som många av er så växte jag upp i en väldigt enkel familj i ett litet land. Jag växte upp och fick lära mig vad respekt, uppförande och uppoffring betyder.

Tack vare min familj, min första fotbollsklubb och min transfer till Holland har jag blivit den person jag är i dag. Jag har aldrig, jag upprepar, aldrig, haft några problem med att en lagkamrat eller vilken människa som helst har en annan hudfärg eller annat ursprung. Aldrig.

Jag är väldigt upprörd över det som sagts om mig de senaste veckorna. Allt har bara varit lögner. Men det jag är mest upprörd över är att jag har blivit anklagad för något som jag inte gjort, och aldrig skulle göra.

I mitt land är "negro" ett ord som används flitigt. Ett ord som inte har någonting med rasism att göra. Allt som har skrivits hittills är bara lögner.

Jag kommer att tjäna av mitt straff som en uppgiven människa. En som inte har gjort något fel och är väldigt upprörd över anklagelserna. Jag är ledsen över att jag inte kommer att kunna hjälpa mina lagkamrater eller fans under denna tid. Det kommer att bli en väldigt tuff tid för mig.

Allt jag önskar just nu är att kunna springa ut på Anfield igen och göra det jag älskar mest - spela fotboll.

Tack så mycket.

YNWA


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer