Mancini irriterad inför Man City-Liverpool

Bild till nyheten Mancini irriterad inför Man City-Liverpool
Den tredje januari möts Liverpool och Manchester City för andra gången i ligaspelet - och i en första av tre möten lagen emellan i just januari (övriga två möten är semifinaler i Carling Cup). Inför mötet är det dock en irriterad Roberto Mancini som stör sig på hur spelschemat planerats i jul- och nyårsperioden.

Ni minns alla att Liverpool - med Kenny Dalglish i spetsen - själv rasade mot FA och de ansvariga för Ligacupen då man i slutet av november tvingades spela både en ligamatch (mot faktiskt just Manchester City) och sedan en även en Ligacupmatch inom loppet av bara 48 timmar. Den gången slutade det bland annat med att Lucas Leivas säsong tog slut. 

Nu står Manchester City inför samma öde inför mötet med Liverpool, tre dagar in på det nya året. Medan Liverpool spelar sin närmsta match inför toppmötet redan den 30'e november (på fredag alltså, mot Newcastle) spelar Manchester-laget så sent som på söndag, den 1'e januari (borta mot Sunderland) innan man alltså skall vara spelklara igen mot Liverpool bara 48 timmar senare. 

City-bossen, Roberto Mancini är nu väldigt besviken och kritisk;

"Vi får två dagar mellan våra matcher medan Liverpool får fyra. Rent generellt tycker jag inte det är normalt att ge ett lag bara 48 timmar mellan två matcher - och kanske framförallt inte just i denna mycket viktiga del av säsongen", uttalar sig italienaren till The Guardian.


* En besviken Mancini.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer