Gerrard inför matchen

Bild till nyheten Gerrard inför matchen
Klockan är över midnatt och det är helt enkelt lite senare idag som Liverpool skall ta sig an Queens Park Rangers hemma på Anfield. Inför matchen har Captain Fantastic - Steven Gerrard - delat med sig av sina tankar i det officiella matchprogrammet. Och här följer ett sammandrag av vad kaptenen har att säga till fansen:

"För det första är man såklart fortfarande missnöjd med måndagens resultat. Vi kände att vi spelade bra och förtjänade absolut minst en poäng - så att lämna med noll var verkligen snopet. 

"Till råga på allt slog det också hål på en svit vi nu haft på 11 matcher utan förlust. En svit som bevisat att vi verkligen börjar svetsas samman till ett starkt lag. Nu handlar det bara om att inleda en ny förlustfri period.

"Vår senaste förlust, innan Fulham, var mot Tottenham (0-4, två röda kort - reds anm.) och då skrev jag också här att det gällde att snabbt hitta tillbaka till ett vinnande spår igen (vilket laget gjorde, vinst 2-1 mot Wolves i efterföljande PL-match, reds anm.) och nu handlar det om samma sak igen", skriver kaptenen. 

Han skriver också en del om City-matchen, där han nog tyckte Liverpool faktiskt var det lite bättre laget och de som var mest förtjänta av att bärga de tre poängen - men han har samtidigt imponerats av City som alltså fortfarande är obesegrade i Premier League. Ser man dock bortom poängskörd menar han ändå att Liverpool inlett säsongen otroligt starkt;

"Generellt sett så tycker jag att vi bjudit på ett flertal högklassiga insatser och vi har sannerligen skapat chanser för att få med oss bättre resultat än vad vi ibland har fått. Men det är just det som krävs för att vi ska klättra i tabellen och ta trepoängare istället för att få en massa kryss - nämligen att vi börjar sätta dit chanserna."

Queens Park Rangers, eller QPR som de oftast ganska kort och konsist benämns, är nu också den tredje och sista nykomlingen som skall besöka Anfield under säsongen och mot de två första (Norwich och Swansea) har vi fått nöja oss med kryss. Gerrard understryker därför att det inte får finnas en tillstymmelse till nonchalans eller underskattning i spelarnas sinne när det kliver ut på plan idag (lördag);

"Ja, matcherna mot Norwich och Swansea har verkligen bevisat att du inte kan gå ut med inställningen att du har en lätt match framför dig eller att du på förhand kan räkna in dina tre poäng. Måhända att lagen är nya i just denna divisionen, men att de för den sakens skull inte ska kunna ställa till med problem är inte sagt. 

"Neil Warnock (QPR:s coach, reds anm.) är dessutom en väldigt rutinerad manager som fått in ett flertal spelare med Premier League-erfarenhet i truppen. Luke Young, Joey Barton, Shaun Wright-Phillips och Anton Ferdinand har ju exempelvis under flera år spelat på den här nivån och självklart har dessa killar hjälpt övriga laget också att höja sig. QPR har ju bland annat besegrat både Stoke och Everton - och till och med Chelsea, så det bevisar ju vad laget är kapabelt till. 

"Men det handlar bara om att vi ska göra vårt jobb egentligen och prestera på topp om vi vill ha chansen att knipa alla poängen och klättra i tabellen", avslutade Stevie. 

Om det undgått någon var Stevie dessutom själv tillbaka i träning igår (fredag) och enligt uppgifter i England ryktas Liverpool sikta på en comeback för sin lagkapten till hemmamatchen mot Blackburn på Boxing Day (26/12). 


* Förhoppningsvis dags för comeback snart igen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer