Fyra andra har visat fingret utan straff

Bild till nyheten Fyra andra har visat fingret utan straff
Liverpool kommer att uppvakta FA med informationen att minst fyra andra PL-spelare tidigare har visat fingret mot medspelare eller publik utan att ha blivit straffade för det.

Under gårdagens presskonferens förklarade Kenny Dalglish att klubben hade hittat åtminstone fyra fall när andra spelare gjort liknande gester som den Luis Suarez gjorde på Craven Cottage i måndags.

Alla fyra undslapp straff.

Dalglish ville dock inte nämna vilka dessa fyra var, men rekommenderade pressen att de skulle slå på sina datorer och leta reda på det själva.

Daily Telegraph har funnit tre fall:

* Wayne Rooney mot Chelseas fans i maj 2011

* Gary Neville mot Carlos Tevez i januari 2010

* Ashley Cole mot Arsenals fans i december 2007

Dalglish är inte enig med de som hävdar att Suarez "finger" kan jämföras med episoden då Wayne Rooney stack huvudet in i en TV-kamera och skällde högljutt mot West Ham ifjol. Den gången fick Rooney två matchers avstängningar.

"Jag ser inga likheter över huvud taget, det är som att påstå att en man liknar en kvinna. Vi har som sagt hittat minst fyra liknande episoder utan att någon har blivit straffade. Allt vi ber om är att bli behandlad lika med de andra och att regelverket blir klarare", säger Dalglish till The Guardian.

Dalglish är också less på att Suarez får särbehandlas av vissa domare, jämfört med många andra.

"Folk har full rätt att tackla honom, men de måste tackla honom rent. Det är allt vi ber om. Nu kastar sig folk in i hetsjakten och anklagar honom för allt möjligt. Luis är lycklig här och trivs i vår miljö, Men vi måste få dom här sakerna ur vägen innan vi kan börja snacka om killen som fotbollsspelare igen".

"Hans bidrag är viktigt för laget. Han behöver inte göra mål i varje match, så länge han fortsätter att skapa huvudbry för försvararna. När motståndarna måste använda käften eller oschysstheter för att stoppa honom, måste han göra något riktigt. Supportrarna ser det. De kommer att stötta honom fullt ut på lördag, för de vet vad som pågår. Det är uppenbart att Luis inte blir rättvist behandlad nu."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer