Kenny kritisk mot FA

Bild till nyheten Kenny kritisk mot FA
Att Liverpool inte överklagade Jay Spearings röda kort från i måndags skapade en del förvirring och irritation bland fansen, som ansåg att det var ett stort misstag av domare Kevin Friend. På dagens presskonferens förklarade Kenny Dalglish dock närmre varför man valt att göra som man gjort - samtidigt som han ändå gav FA en rejäl känga.

Kenny Dalglish förklarade att man helt enkelt valt att följa linjen som handlar om att "respektera domsluten" samtidigt som man också kände sig chanslösa vid en eventuell överklagan ändå. 

Proceduren hos FA vid dessa fall handlar nämligen uteslutande om att få kommentarer från domarna och matchdelegaterna på plats - vilka Kenny och Liverpool inte satte något större förtroende till; 

"Du representerar inte dig själv eller kommer med egna kommentarer, utan FA bedömer situationen igen med hjälp av sitt eget folk. Och där kände vi inte att vi skulle ha någon framgång, men från vår sida var det bara en fantastisk glidtackling av Jay och han vann bollen perfekt", kommenterade Kenny. 

Samtidigt hade FA själv idag Wayne Rooney, Fabio Capello och 4 ytterligare representanter på plats i Nyon för att överklaga Rooneys internationella avstängning och ganska nyligen kom beskedet att den kortas ned från 3 till 2 matcher som en följd av det engelska förbundets överklagan.

Att FA överhuvudtaget överklagade beslutet från UEFA störde Kenny ganska uppenbart;

"Förbundet själv är väldigt tydliga med att vi ska sätta 'goda exempel' och respektera domslut, samtidigt överklagar de själva en avstängning på Rooney hos UEFA.

"För mig är det inte att vara 'ett gott exempel' i alla fall", fortsatte han. 

Gällande att Suarez hamnat i blåsväder igen och nu riskerar att bestraffas både för rasism-anklagelserna från Patrica Evra - och nu också sitt finger mot Fulhamfansen - tog Kenny ganska lätt på det hela och viftade bort hela häxjakten mot Suarez som en ren parodi;

"Gällande rasismanklagelserna så börjar det bli ganska skrattretande faktiskt. Luis har fortfarande inte ens fått säga sin sak i frågan. Det har väl gått nio veckor nu ungefär sedan det inträffade.. nästan så att hela anmälan borde få sin egen minnesmatch snart", flinade Kenny. 

"Men för att vara helt ärlig så är det knappast något som hjälper Luis, att han har detta hängande över sig. Hela cirkusen runt honom är en följd av just den där incidenten och vi hade helst velat lägga den bakom oss."


* Kenny var i form på dagens PK - men samtidigt upprörd över FA:s dubbelmoral.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer