Coates tackar sin "storebror"

Bild till nyheten Coates tackar sin "storebror"
Sebastian Coates tackar idag sin "storebror" Luis Suarez och klubbens andra sydamerikanska stjärnor som har hjälpt honom att komma tillrätta med livet i England.

Försvararen kom till Liverpool från sin modersklubb i Uruguay i somras och fyllde 21 så sent som föra månaden, förändringarna som flytten innebär är aldrig lätta.

Men efter att ha utvecklat bra relationer med spelare som Suarez, Lucas Leiva och Maxi Rodriguez njuter Coates nu av sitt nya liv.

Men Suarez har inte tagit på sig någon papparoll, som anfallaren skämtade om tidigare under säsongen.

”Han är som en storebror för mig, inte som en pappa,” sa Coates. ”Jag uppskattar verkligen all den hjälp han har gett mig under tiden jag varit här.

”Jag vet inte om han övertalade mig att komma hit – han uppmuntrade mig. Han berättade om livet i Liverpool, i Liverpool Football Club. Han berättade även hur stor klubb Liverpool är ute i Europa och i England, men det visste jag redan.

”Jag har installerat mig väldigt bra här. Jag har börjat vänja mig vid staden, lärt känna folket och engelsk fotboll. Jag har fått hjälp av Lucas, Luis och Maxi. Den hjälpen har varit väldigt viktig.

”Det har varit svårt, men när jag påbörjade min karriär visste jag att där kanske skulle komma möjligheter då jag skulle få spelare fotboll i andra länder. Du måste anpassa dig och göra det bästa utav situationen.

”För mig och min familj, har det absolut svåraste varit språket. Vi har försökt lära oss språket så fort som möjligt för att kunna få ut så mycket som möjligt av livet här. Det andra är vädret, men jag kom hit för fotbollen, inte för vädret.”

Coates har spelat 243 minuter för Liverpool än så länge, mestadels i Carling Cup.

Mycket av hans arbete har hitintills varit på träningsplanen – där han fått studera lagkamraterna Jamie Carragher, Martin Skrtel och Daniel Agger.

”Jag tycker att jag skött mig bra så här långt,” sa Uruguayanen, som blev vald till bästa unga spelaren under sommarens Copa America. ”Vi har vunnit de matcher som jag fått spela i, men jag haft väldigt mycket tid åt att träna och lära mig, vilket jag gör steg för steg.

”De andra mittbackarna har behandlat mig bra och hjälpt mig väldigt mycket. Vi har en väldigt gynnsam konkurrens mellan oss. Vi som fotbollsspelare självklart spela matcher men de har gett mig väldigt många bra råd. Jag har fått möjligheten att lära mig mycket från dem.

”Jag hoppas att jag kommer få spela många matcher för Liverpool och göra bra ifrån mig i klubben. Jag hoppas att jag kommer att stanna här länge och assistera Liverpool Football Club mot framgångar.”

Liverpools fans kanske får chansen att ännu en gång få se Coates på banan ikväll, när laget tar sig an Chelsea i kvartsfinalen av Carling Cup.

Så vad känner han om att eventuellt få markera Fernando Torres?

”Jag skulle behandla honom som vilket spelare som helst,” sa han. ”Det kan bli Drogba eller vem som helst. Jag är medveten om att Fernando Torres hade en bra tid i Liverpool, men hur som helst kommer jag att göra mitt yttersta för att markera honom.

”Det hade betytt mycket att få vinna denna turneringen under min första säsong här. Det är väldigt viktigt för mig att så fort som möjligt skriva historia här.”

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer