Liverpool 1-1 Man City

Bild till nyheten Liverpool 1-1 Man City
En jämn match under stora delar men som vägde över till Liverpools ju längre matchen led och alla Citizens kan tacka Joe Hart som stod för ett par matchavgörande räddningar.

Första halvlek var jämn, det var lite chanser åt båda håll. Agüero skapade/fick några chanser som skulle kunna leda till mer och för Liverpool skapade Suarez en del men mindre vassa chanser.

Målen kom lite oväntat. City ordnade en hörna efter bra försvarspel av Downing i eget straffområde (om jag inte blander ihop situationen med en annan) och Kompany når högst över en Glen Johnson som trillar och en Kuyt ur balans. Möjligt att Adam som stod på första stolpen skulle kunnat nicka undan hörnan men jag är inte säker på om han kunde nå den.

Svaret kom snabbt efteråt lite ur ingenting. Adam får chansen långt ut och laddar för skott, ett hårt lågt skott som Hart har full koll på men Lescott får för sig att försöka styra undan skottet men styr in den i eget mål förbi en chanslös Hart i andra hörnet.

Senare i slutet på halvleken var Adam göra att göra även 2-0 men Hart släpade med bakre benet och lyckades därmed stoppa Adams högerskott.

I andra halvlek hände inte så mycket fram tills runt 50 och då blev det även strömavbrott inne på den pub i Göteborg jag såg matchen. När vi återfick bild skulle Balotelli precis bytas in.

Det hjälpte inte City alls som började se nöjda ut och Balotelli hjälpte dem inte nämnvärt. Liverpool fick ett par chanser, till exempel när Downing sköt ett volleyskott ner i marken som tvingade Hart till en räddning. Vi hade en hörna som hamnade förbi bortre stolpen hos Suarez som - vanligt - där inne i straffområdet dribblade bort en spelare och la in den framför mål till Lescott men trots att Lescott två gånger om försökte skjuta den på Kuyt och in så ville den inte in. Vi har även en Adam-frispark som via flipperspel mellan City spelare hamnar hos Skrtel i knähöjd och lite för långt fram men lyckas fösa den på mål.

Därefter när Balotelli via två onödiga(klumpiga) men möjligen billiga gula kort lyckades bli utvisad så tog King Kenny in Carroll.

Vilket självklart ledde till inläggspel. De gav ett par chanser som inte var så mycket men framför allt ett läge där Carrolls nick tvingade Hart till en fenomenal räddning som skulle platsa i Buster.

Ett tydligt övertag sista tredjedelen av matchen men inte så många avslut på mål eller reellt farliga chanser förutom de ovannämnda. 1 poäng som skulle kunnat/borde vara 3 poäng för Liverpool medan City ska vara glada för sin poäng.

MoTM(enligt undertecknad) - Lucas, en gigant på mitten. När han tryckte undan några huvuden och ton större Toure och snodde bollen, åh så vackert.