Coates kommer ha en lång karriär här

Bild till nyheten Coates kommer ha en lång karriär här
Kenny Dalglish tror att Sebastian Coates kan få en riktigt lång karriär i Liverpool även om mittbacken inte fått särskilt mycket speltid än så länge.

Coates imponerade i tisdagens reservlagsmatch mot Sunderland. En match som Dalglish följde med stort intresse.

”Sebastian gjorde matchen första mål, något som gynnar både honom men även oss. Jay Spearing spelade och gjorde även han mål, två stycken. Så det var en lyckad dag för oss, det unga reservlaget vann med 5-1. Vi är verkligen imponerade av Sebastians insats. Det är svårt för honom att ta en plats i a-laget just nu, eftersom Martin Skrtel och Daniel Agger spelar väldigt bra. Carra har även han kommit tillbaka från sin skada. Men vi ser att Seb blir bättre hela tiden,” sa Dalglish under sin presskonferens i förmiddags.

”Jag kan se att han snabbt har funnit sig själv tillrätta. Han gjorde det bra mot Stoke. Du kan knappast ställas inför ett svårare prov än Stoke på bortaplan, man måste kämpa mot deras spelstil. Det var ett svårt test för Seb. Han spelade bra den kvällen och löste sina uppgift på ett bra sätt. Jag ser gärna att han har en lång karriär här.”

Dalglish passade även på att hylla Charlie Adam efter hans insats mot Chelsea.

”Han visade verkligen prov på de egenskaper han besitter som var anledningen till att vi köpte honom. Charlie spelade bra men det var inget som överraskade mig. Han sprang mycket. Han vann väldigt mycket boll på mittplan men framförallt vann han bollen som ledde fram till vårt första mål. Hans passning till det andra mål var verkligen strålande.

”Vi hoppades på att få honom till klubben redan i januari men det var inte möjligt. Vi var tålmodiga, och fick honom till ett lägre pris i somras. Jag tycker verkligen inte att vi har gjort någon dålig affär. Jag tror inte att han kommer att spara på krafterna, han kommer precis som jag, vilja att vi fortsätter att klättra i tabellen.

En annan spelare som imponerade i 2-1 segern mot Chelsea var Craig Bellamy. På söndag kommer hans tidigare arbetsgivare på besök till Anfield.

”Craig Bellamy är ett fantastiskt proffs, det visade han i söndags. Han kan sitt yrke. Han vet precis hur han ska förbereda sig inför en match. Han har varit en otrolig tillgång för oss sedan han kom hit. Det som har hänt tidigare i hans karriär och i andra klubbar intresserar mig inte. Vi är väldigt stolta över det jobb han har gjort för oss här, både på och utanför planen.”

Journalisterna ville även veta vad Dalglish tycker om att det eventuellt kommer att införas så kallade målkameror till nästa säsong.

”Allt som kan bidra till att avgörande beslut fattas på rätt sätt är välkomna. Jag är säker på att denna sortens teknologi hamnar under den kategorin. Det är inte säkert att de kommer att behövas användas särskilt ofta, men det kommer att vara väldigt viktigt i de situationer där det finns behov för det.”

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer