Clarke inte förvånad över Maxis succé

Bild till nyheten Clarke inte förvånad över Maxis succé
Efter en succévår, med bl.a. två hattrick och flera fina insatser, har hösten börjat tyngre för Maxi Rodriguez. Det hade inför Chelseamatchen inte blivit en endaste start i Premier League, men så fort han fick chansen så tog han den och tackade för förtroendet genom att göra det viktiga 1-0-målet. Förstelagstränaren Steve Clarke menar dock på att ingen överraskades av att Maxi levererade - och berömmer den proffsiga attityd hos argentinaren.

"Alla vet vilka fantastiska kvaliteter Maxi besitter", inledde Clarke med till den officiella hemsidan vid en intervju.

Han fortsatte sedan med att hylla argentinarens insatser på träningarna trots att han - när helgen väl kommit - fått sitta vid sidan av när det varit dags för match. Clarke hyllar också djupet i truppen, som även Dalglish själv ofta talar om;

"Maxi har tyvärr haft oturen att få stå vid sidan av vid många laguttagningar den senaste tiden, men när han då kommer in i en match som denna och spelar på detta sättet tyder det på att han är ett riktigt proffs.

"När du känner att du är en bit från startuppställningen kan det vara svårt att komma till träningarna varje dag och motivera dig till att ge 100% - men Maxi är verkligen beviset på att vissa killar alltid ger allt.

"Och egentligen handlar det inte bara om just Maxi, vi har fler killar som har samma attityd. De jobbar stenhårt för att vara beredda när de får sina chanser. Och när Maxi nu fick den - så kan man ju lugnt säga att han tog den."

Clarke fortsatte sedan att tala om den "djupa" truppen och hur man jobbat hårt med att förstärka inte bara startelvan, utan även bänken;

"Jag tycker absolut man kan säga att truppen är starkare iår än vad den var ifjol. Tittar du på bänken vi hade mot Chelsea så har du ett tydligt bevis där. Det var spelare av yppersta världsklass.

"I en klubb som Liverpool måste du skapa konkurrens om platserna - det är det som motiverar spelarna varje dag. Nu känner alla att de måste göra sitt yttersta för att få speltid och det krävs för att gruppen ska utvecklas och bli bättre."


* Maxi och Kuyt, två spelare som inte varit lika framträdande iår. 
Ett bevis på en starkare trupp? 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer