Statistik: Bellamy mest passningssäker

Bild till nyheten Statistik: Bellamy mest passningssäker
Här kommer lite sammanfattande statistik från Opta efter mötet Chelsea-Liverpool.

Den visar att Chelsea hade totalt 19 avslutningar mot Liverpools nio. Båda lagen hade tre avslut på mål. Glen Johnson stod för två av dessa.

Liverpool hade bara 42,5 % av bollinnehavet.

John Terry hade flest bollberöringar av alla spelare på banan med 97 touchar. Av Liverpools spelare hade Charlie Adam flest med 70.

Pepe Reina hade 22 igångsättningar av spelet, men bara 59,1 % av dessa fann rätt adrress. Peter Cech hade 14 igångsättningar och alla fann en medspelare. Reina var dock mer ambitiös med sina då samtliga 59,1 % var långa igångsättningar.

Chelseas backlinje var mer precisa i passningsspelet än Liverpools. Ashley Cole (91,2 %), och John Terry (90,6 %) hade flest pass som fann rätt adress. Daniel Agger hade bästa statistiken i Liverpools fyrbackslinje med 85,3 %.

På mitten var det en brasse som utmärkte sig mest i var sitt lag. Ramirez hittade en blåtröja med 91,4 % av sina passningar, medan Lucas hade 88,6 %.

Men det var två anfallare som var de mest passningssäkra i mötet på Stamford Bridge. Juan Mata slog fler passningar än någon annan forward med 45 och hittade en medspelare i 95,6 % av dessa. Craig Bellamy var alltså den mest passningssäkra i Liverpool med 88,9 %.

I Liverpool fick Glen Johnson flest frisparkar med sig (3), medan Dirk Kuyt hade flest mot sig (3). Liverpool vann 54,9 % av närkampsduellerna, men ser man enbart till huvuddueller var Chelsea bäst med 66,7 %.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer