Inför Chelsea - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför Chelsea - Liverpool FC
De senaste åren har man kunnat se stora spelare lämna Liverpool för andra rivaler så som Mascherano - Barcelona, Xabi Alonso - Real Madrid och i januari så lämnade Torres för Chelsea och i somras anslöt även Meireles till den blåa sidan av London. Detta har lett till att många Liverpool supportrar har börjat få upp en större rivalitet mot just Chelsea pga av dessa köp.

Dock har Liverpool, sedan de nya ägarna tog över, köpt in spelare som kan liknas i de förlorade spelarnas klass. Och det första man kommer och tänka på är när Liverpool åkte till Stamford Bridge förra säsongen, efter försäljningen av Torres, då man lyckades vinna matchen med 1-0 genom mål av Meireles.

Söndagens match har nu blåsts upp lite som en ”måste”-match, trots att det fortfarande är ganska tidigt på säsongen. Ifall Liverpool förlorar tappar man mark och ligger sex poäng bakom fjärde platsen och man kan även se Newcastle ligga nio poäng före ifall de lyckades vinna mot Manchester City i helgen.

Head-to-head

Matcher i liga: Liverpool – 62, Lika – 46, Chelsea – 28

Matcher på Stamford Bridge: Liverpool – 17, Lika – 37, Chelsea – 14

Chelsea

Denna säsong har varit vital för det blåa London laget, trots att det endast har spelats 11 omgångar, pga av den föryngringsprocess som har varit tvungen och som nu har påbörjats. Man har tidigare haft en väldigt hög medelålder på stjärnspelarna i truppen. Men efter sommarens aktiviteter, samt förra januarifönstrets, har man lyckats att ta ner snittåldern hyfsat kraftigt.

Man har tagit in spelare som Luiz – 24 år, Torres – 27 år, Mata – 23 år, Lukakau – 19 år och man har även fått igång yngre spelare från akademin och då menar jag McEachran – 18 år och Sturridge – 22 år.

Trots dessa spelare så kanske inte just dessa var de största snackisarna vid deras övergång, bortsett ifrån Torres, utan deras nya rekord unga tränare, Andre Villas-Boas som faktiskt endast är 34 år gammal.

Säsongen började något knackligt för Chelsea, och då syftar jag enbart till deras spel, de spelade väldigt slött och trögt och de skapade inte alls särskilt många chanser. Men som det storlag som man är så knep man ändå viktiga segrar. Men efter ett antal matcher har nu laget börjat hitta in i managerns nya snabba spel. Faktum är att spelet började komma efter att Meireles och Mata kom in i laget.

Precis som vanligt är man väldigt hemma starka på Stamford Bridge, man har spelat fem matcher och endast förlorat en. Den matchen var den förra hemma matchen och det var ett londonderby som utspelade sig när Arsenal kom på besök. Efter en väldigt underhållande match och bra spel från de båda lagen var det The Gunners som drog det längsta strået och vann med 5-3.

Chelsea har haft lyckan med sig på skadelistan där endast Essien befinner sig just nu.

Andre Villas-Boas inför matchen

”Jag har alltid förutsatt att Liverpool är titelutmanare, pga av att de själva alltid har sett sig som det.”

”Kenny har gjort de viktiga ändringarna för klubben för att kunna vara just titel aspiranter.”

”De sju spelarna han har tagit in representerar det engagemang och investeringar ägarna måste ge till klubben för att kunna komma tillbaka till de gamla titel-vinnar dagarna.”

Chelseas sex senaste matcher

B. Blackburn    0-1

B. Genk          1-1

H. Arsenal      3-5

B. Everton      1-3

B. QPR           1-0

H. Genk         5-0

Chelseas trupp enligt Premierleague.com

Chech, Bosingwa, Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole, Luiz, Mikel Romeu, Ramires, Lampard, Mata, Malouda, Meireles, McEachran, Torres, Drogba, Kalou, Sturridge, Anelka, Lukaku, Turnbull, Hilario

Trolig startelva enligt skribenten

Chech; Cole, Terry, Alex, Bosingwa; Ramires, Mikel, Lampard; Mata, Torres, Sturridge

Liverpool FC

Ett tätt och ganska hårt schema ligger framför The Reds de kommande veckorna, först denna stormatch mot Chelsea på bortaplan, sedan City på hemmaplan för att sedan åka tillbaka till Stamford Bridge igen för att möta Chelsea ännu en gång fast i cupen.

Men som de flesta vet så är det ju just mot det ”svårare” motståndet som Liverpool ofta spelar som bäst. Förra året mot just Chelsea så vann man både på hemmaplan och på bortaplan. Både med Torres i laget och utan. Men den skönaste vetskapen innan denna match är att under den tiden som Dalglish varit tränare så har han aldrig förlorat mot Chelsea.

Liverpools borta facit denna säsong är si så där. Man har spelat fem varav man har vunnit tre och förlorat två. Den borta match man kommer ihåg som bäst är matchen mot Arsenal när man lyckades att vinna med 0-2.

Under landslagsuppehållet så har det hänt mycket positiva saker för Liverpoolspelarna. Suarez lyckades göra fyra mål under en match, Downing var mannen som stod för ”assisten” till vinst målet mot Sverige, Kelly gjorde två mål på två matcher och Henderson gjorde två assister. Och det finns mer saker att hämta från de andra spelarna också.

Downing själv gick ut under lördagen och sade att laget är fullt av självförtroende mot Chelsea och det var inte bara pga av den åtta matcher långa sviten utan förlust med Liverpool utan för honom var det skönt att få med sig två vinster med landslaget.

På skadelistan hittar vi bara en person och tyvärr är det vår lagkapten Captain Fantastic, Steven Gerrard. Enligt Dalglish går rehabilitering framåt och det ser ljust ut. Vi får hoppas på det bästa och att vi snart ser honom på plan igen.

Dalglish inför matchen

”Antingen så spelar vi lika bra , eller så spelar dem bättre än oss,” sade Dalglish när han fick frågan om hans lag kunde repetera matchen mot Chelsea på Stamford Bridge förra säsongen.

”Vi fick med oss tre poäng från Stamford Bridge förra säsongen. Men Chelsea har nu bytt tränare, och vi har båda nya spelare att jobba med.”

”Vi kommer såklart att försöka få med oss bästa möjliga resultat, som vi gjorde förra året. Alla ser fram emot matchen. Det kommer att bli en lika svår match för dem som det är för oss.”

På frågan om Torres form sade Dalglish: ”Det har ingenting med oss att göra.”

Liverpools trupp enligt Premierleague.com

Reina, Johnson, Carragher, Agger, Enrique, Kuyt, Adam, Lucas, Downing, Suarez, Carroll, Doni, Kelly, Skrtel, Coates, Henderson, Spearing, Maxi, Bellamy

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Johnson, Carragher, Agger, Enrique; Kuyt, Lucas, Adam, Downing; Suarez, Carroll

Statistik

  • Henderson gjorde sin ligadebut på Stamford Bridge, november 2008
  • Patrik Berger var senaste med att göra ett hattrick för LFC mot Chelsea
  • Ingen LFC spelare har någonsin gjort hattrick på Stamford Bridge
  • LFC största vinst på här var med 5-2, 1989
  • LFC har vunnit 2 av de senaste 3 mötena
  • Adam kan göra sin 250 tävlingsmatch

Övrigt

Matchen kommer att visas på Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD och Viasat Premier League HD. Du kan även streama matchen ifall du inte har dessa kanaler och var du kan göra det kan du se på vår Streaming guide här på hemsidan. Domaren i matchen är Lee Probert.

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer