Kenny har aldrig förlorat mot Chelsea

Bild till nyheten Kenny har aldrig förlorat mot Chelsea
Det är en sannerligen positiv statistik som Kenny Dalglish bär med sig i bagaget inför mötet med Chelsea på söndag. King Kenny har totalt genom åren nämligen mött Chelsea hela elva gånger som tränare och inte vid ett endaste tillfälle behövt se sig besegrad.

Nä, skottens statistik är verkligen enastående och med åtta vinster och tre oavgjorde har han alltså lyckats bärga hela 27 av 33 möjliga poäng mot Londongänget. 

Skulle han hålla liv i trenden - och framförallt leda Liverpool till tre poäng på söndag - skulle vi också klättra i Premier League-tabellen till en delad fjärdeplats med just söndagens motståndare. För att sätta oss i "förarsäte" och placera oss ovanför Chelsea krävs dock att vi vinner med minst tre måls marginal. 

Sett historiskt har Liverpool också ett övertag på de blåa Londonlaget med 62 vinster, jämte 46 - medan 28 matcher slutat oavgjort. På Stamford Bridge har Chelsea dock ett övertag med 37 vinster, samtidigt som Liverpool dock lyckats vinna vid 17 tillfällen och bärga 14 kryss. 

Under de tre senaste säsongerna har Liverpool dock vunnit mötet två gånger;
08/09 med 1-0, efter ett skott från Xabi Alonso som styrdes in bakom Peter Cech, samt tidigare i våras (säsong 10/11) där slutresultatet blev detsamma efter mål av Raul Meireles i den 69:e minuten. Säsongen 09/10 vann Chelsea dock mötet med 2-0 efter mål av Florent Malouda och Nicolas Anelka. 

Hur tror ni matchen slutar på söndag?
Logga in och kommentera!


* Let the King lead us!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer