Liverpool jagar Evertons stjärnskott?

Bild till nyheten Liverpool jagar Evertons stjärnskott?
Trots att det fortfarande är 44 dagar tills transferfönstret öppnar igen så börjar tidningarna såklart redan att fyllas med potentiella övergångar. I den irländska tidningen Irish Independent ryktas det bl.a. att Liverpool förbereder en riktig chockvärvning i form av Evertons Seamus Coleman.

Den 23-årige irländaren har gjort en kometkarriär på andra sidan Stanley Park sedan han anslöt till Everton från Sligo Rovers 2008 för endast £60.000 (alltså dryga 600.000 SEK) och har nu väckt uppmärksamhet från den röda grannen. 

Coleman behärskar båda kanterna och kan dessutom både användas som ytterback eller yttermittfältare. Alltså en otroligt kompetent spelare med kvalitetér som gör honom väldigt all-round.

Faktumet att han är ung och brittisk gör dessutom att han passar väldigt väl in i den profil som Liverpool (trots att det absolut inte varit uttalat) sökt den senaste tiden och enligt vad tidningen erfar ska Coleman också sitta på ett väldigt blygsamt kontrakt hos Everton - vilket skulle kunna fresta honom till en flytt om möjligheten gavs. 

Irland tog sig nyligen också till EM-slutspelet nästa sommar - genom att besegra Estland - och för Coleman är det såklart också viktigt att han tar några ytterligare steg i sin utveckling för att säkra en plats i truppen och helst också startuppställningen tills dess.

23-åringen nominerades ifjol också till priset "Young Player of the Year" i Premier League.

Vad tycker ni?
Logga in och kommentera!


* Skulle han passa i rött?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer