Dalglish på presskonferensen: Målen kommer

Bild till nyheten Dalglish på presskonferensen: Målen kommer
Kenny Dalglish höll i dag en presskonferens där han varnar motståndarlagen för att hans mannar kommer att börja hitta nätet igen. Han pratar också om helgens match på Stamford Bridge. Även Suarez/Evra-frågan dras upp.

"The Reds" har inte förlorat på åtta matcher i rad nu. Matcherna har varit väldigt målsnåla och det har varit gud-vet-hur-många ramträffar. Men Dalglish är säker på att spelarna kommer att börja få bollen bakom mållinjen snart.

"Det är tufft när bollen inte går i mål, vi har haft många chanser men vi har inte lyckats göra så många mål ännu.

"Men dagen kommer då vi börjar att näta igen, ju snabbare desto bättre. Men även om vi kommer att börja göra många mål per match betyder inte det att säsongen är över, vi kommer att behöva fortsätta arbeta."

"Suarez gjorde fyra för Uruguay, och det kommer ju såklart inte att skada honom, och det är många av de andra spelarna som också har varit iväg på landskamper och gjort mål.

"Det enda jag är besviken över är att vi inte har lyckats satt bollen, trots alla chanser.

"Mål ger dig såklart självförtroende, men jag tycker att chanserna de har skapat ska ge minst lika mycket."

Efter en veckas landslagsuppehåll så är Dalglish redo att ta sig an Chelsea på söndag.

"Antingen så spelar vi lika bra, eller så spelar dem bättre än oss," sade Dalglish när han fick frågan om hans lag kunde repetera matchen mot Chelsea på Stamford Bridge förra säsongen.

"Vi fick med oss tre poäng från Stamford Bridge förra säsongen. Men Chelsea har nu bytt tränare, och vi båda har nya spelare att jobba med."

"Vi kommer såklart att försöka få med oss bästa möjliga resultat, som vi gjorde förra året. Alla ser fram emot matchen. Det kommer att bli en lika svår match för dem som det är för oss.

Chelsea var, lika som Liverpool väldigt aktiva under sommarfönstret. De har tagit in spelare som Juan Mata och ex-liverpoolspelaren Raul Meireles. Daniel Sturridge har också återvänt till Stamford Bridge från sin utlåning till Bolton. Dalglish tror att Chelseamanagern Andre Villas-Boas kommer att ta sitt lag högt upp i tabellen under säsongen.

"Jag tror inte att de kommer att vara långt ifrån ligatiteln. Det är upp till dem hur nära de kommer att vara. Vi tänker inte speciellt mycket på detta - vi gör också allt vi kan för att hamna längst upp."

På frågan om Torres form sade Dalglish: "Det har ingenting att göra med oss."

Det kom också frågor om vem som ska spela på högerbacken. Johnson har startat de tre senaste Premier League matcherna och Kelly har varit utmärkt för sitt England U21 och även gjort två mål för "Three Lions". 

"Glens största utmaning det här året har varit att komma i form. Han har nu kommit tillbaka och varit väldigt bra för oss. Alla vet att han är en bra fotbollsspelare. Att det är konkurrens om platsen gör ingen skada."

"Faktum är, att om inte Suarez gjort fyra mål, så hade Kelly varit den som gjort flest mål under helgen av våra spelare.

"Han spelade mittback och det var väldigt bra för oss att få se vad han kunde göra från den positionen. Och det var bra för Martin att få lite omväxling. Jordan Henderson assisterade till två av Englands mål, så det var också bra för oss."

En reporter frågade Dalglish om han hade några kommentarer angående FA's och deras val att ta Suarez rasism-anklagelse vidare.

"Deras uttalande säger allt som behövs. Vi stöttar fortfarande spelaren, i alla lägen. Det är allt jag har att säga," sade Dalglish.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer