Intervju med stjärnskottet Adam Morgan

Bild till nyheten Intervju med stjärnskottet Adam Morgan
Adam Morgan betraktas som en av de riktigt stora talangerna i Liverpools reservlag och jämförs ibland med en ung Robbie Fowler. Här följer en längre intervju med 17-åringen inför kvällens match mot Sporting Lissabon i NextGen-serien.

Morgan har inlett denna säsong som han slutade den förra. Det vill säga genom att göra mål. Hittills har han prickat in 10 mål för reservlaget och U 18.

Här berättar Adam om sin kärlek till Jimmy Grimble, dagen då han tog körkort, varför han inte tänker åka bil med Andre Wisdom igen. Han avslöjar också en pinsam detalj om svenske lagkamraten Kris Peterson...

Vem i laget har bäst teknik?
Craig Roddan. Du skulle inte tro det men han har en hel del på lager. Jag minns när vi var yngre och körde ett inomhuspass. Plötsligt började han visa upp tricks jag inte aldrig sett honom göra tidigare. Jag blev verkligen imponerad, så Craig får min röst.

Senaste albumet som du laddade ner?
(Lång paus). Jag tror det var något från Avichi. Men jag gillar mina danslåtar också.

Senast sedda film?
"Adulthood" i måndags.  Vi hade sett "Kidulthood" några dagar tidigare och ville se uppföljaren. Det var bra och en skön omväxling från vad jag brukar titta på. Jag gillar sportiga filmer också, som "Det finns bara en Jimmy Grimble"! Jag måste också erkänna att jag inte har någonting emot att se lite av en girly romcom då och då!

Favorit TV-show?
"The Only Way is Essex". Återigen, det låter kanske lite tjejigt, men jag gillar vad jag gillar!

Sämst klädsmak i laget?
I U 18 är det definitivt Peter Aylmer. Bland reserverna är det Toni Silva. Han bär tröjor som inte ens min farfar skulle ta på sig! Han brukar gå omrking i ljusblå träningsbyxor också. Inte något i min smak.

Värsta musiksmak?
Andre Wisdom. Han diggar Johnny Gunz. Han körde mig till sportscentre häromdagen och spelade Gunz. Det var bara en resa på två minuter, men jag tänker inte sätta mig i hans bil igen i första taget!  

Bästa ögonblicket som Liverpoolsspelare så här långt?
Att få göra mål mot Manchester United i FA Youth Cup förra säsongen. Det var extra speciellt eftersom det skedde framför The Kop.

Vad sägs om den här säsongen? Du har gjort 10 hittills - någon favorit?
Hmm. Då säger jag målet mot Manchester United i U18-ligan, som vi vann med 2-1. Jag gjorde även två mål mot Molde i NextGen, men jag bara älskar att spela mot Manchester United. Och jag älskar ännu mer att besegra dom!  

Men målet för reservlaget mot Bolton då? Det visade sig bli en speciell dag, eller hur?
(Skrattar). Ja, jag tog faktiskt körkört den morgonen. Det var vid 09:07. Craig Roddan tog också kortet den dagen, så det var en bra start! Att vi sedan lyckades vinna och jag gjorde mål blev dagen som ett trevligt hat-trick. Jag var ledig dagen efter och firade med en resa till Alton Towers tillsammans min flickvän. Det kostade mig en hel del pengar, vilket inte var bra eftersom jag sparar till min bilförsäkring nu!

Värsta eller mest pinsamma ögonblick inom fotbollen?
Mitt mest pinsamma ögonblick den här säsongen var när jag satte en boll över ribban från cirka sex meter. Det var i Boltonmatchen också, så allt var inte perfekt den eftermiddagen!

Vilka tre lagkamrater skulle vara mest användbara att hamna på en öde ö med - och varför?
Peter Aylmer eftersom han är en stor skämtare. Sedan skulle jag välja Matty McGiveron eftersom han har en hygglig iPod med bra låtar. Han får stå för underhållningen. Sist men inte minst skulle jag välja Lewis Hatch. Han ler alltid så han skulle hålla oss lyckliga.

Om du skulle få byta frisyr på någon av killarna, vem skulle du välja?
Min egen ser inte så bra ut just nu, så egentligen borde jag kanske välja mig själv. (Paus). Nej, jag tar Michael Ngoo. Han har rakat in några galna linjer i håret, så jag skulle fixa till det åt honom.  

Lagkamrat som tillbringar mest tid framför spegeln?
Enkelt. Kris Peterson eller Tom Walsh. Mycket hårgelé och en massa brunkrämer!

Bästa spelaren någonsin i din position?
Robbie Fowler. Han har alltid varit min idol. Han är vänsterfotad som jag och jag har alltid försökt att lära mig genom att studera honom. Han var och tränade med oss på akademin förra säsongen och han har verkligen kvar sin förmåga.

Vad är det bästa med att spela för Liverpool FC?
Det är som en enda stor familj. Alla vet att när du springer ut på planen så måste du ge 110 procent. Oavsett vilken nivå du spelar på  måste du alltid ge allt. Fansen älskar dig om du gör det och det är därför vår klubb är så speciell.

Reserverna möter Sporting Lissabon i den sista matchen i grupp 2 i kväll (visas kl 21 på LFC.TV). Resultatet påverkar ingen tabellställning, men det är viktigt att ni kan visa vad ni kan, eller hur?  
Naturligtvis. Det har varit en tuff grupp. Vi började riktigt dåligt mot Sporting Lissabon (0-3 hemma) och har haft några toppar och dalar längs vägen. Nu vill vi avsluta på en hög nivå i Lissabon ikväll. Vi åker dit för att vinna.  

Hur har ni tagit tillvara på erfarenheten av att spela i NextGen?
Det är alltid kul med prestigefyllda turneringar. Vårt mål är att nå så långt som möjligt. Det ser ut som att vi får möta Tottenham eller Inter i kvartsfinalen och det ska också bli intressant. Det finns mycket karaktär i det här laget och jag tror att vi kan gå långt.

Källa: Liverpoolfc.tv


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer