Clarke: Kelly har en framtid som mittback

Bild till nyheten Clarke: Kelly har en framtid som mittback
Kenny Dalglish högra hand - Steve Clarke - anser att Martin Kelly har alla förutsättningar som krävs för att bli en förstklassig mittback i framtiden.

Liverpool har ingen brådska att göra om 21-åringen till mittback (den position han spelat i alla åldersbestämda Liverpoollag) trots att han i dag har en ordinarie mittbacksplats i det engelska U 21-landslaget.

Men förstalagstränaren Steve Clarke skulle inte bli förvånad om Kelly med tiden intar rollen som stopper också i Liverpool.

"Det är ju bara att se på storleken och fysiken. Martin har en kropp som är byggd för att spela mittback. Han har varit fantastisk på högerbacken och vi har inga planer att flytta honom därifrån för ögonblicket. Men om han fortsätter utvecklingen och får chansen som mittback så är jag säker på att han har alla förutsättningar att lyckas."

"Han har gjort det bra som spelat in sig i förstalaget här och etablerat sig i U21-landslaget. Han måste emellertid fortsätta utvecklingen och jobba hårt med sitt eget spel om han ska kunna ta steget upp i A-landslaget."

Under den senaste veckan har Kelly gjort två mål för U 21-landslaget och Clarke var speciellt nöjd med nickmålet mot Belgien i måndags.

"Det var en fin träff på hörna och väldigt roligt att se då vi har jobbat med hans huvudspel den senaste tiden. Det var kul att det betalade sig direkt."

"I helgen gjorde han även ett snyggt mål mot Island efter en kontring från mittlinjen. Han spelar matcher, är i bra form och har självförtroende. Jag hoppas att han kan fortsätta så för lång tid framåt."

Clarke uttalar sig också om Skottlands intresse för att få Jonjo Shelvey att spela landskamper för dom.

"Sett med skotska ögon är vi ett litet land som behöver så många talangfulla spelare som möjligt. Om Craig Levein har identifierat Jonjo som en spelare för Skottland så tror jag att det kan vara bra för både landslaget och Jonjo själv. Men det är självklart upp till honom själv att bestämma. Han har i alla fall inte mycket till skotsk accent", skojar Clarke.

"Jonjo besöker oss regelbundet på Melwood och nästa gång han kommer hit ska jag viska ett ord eller två i hans öra. Men det är som sagt hans eget beslut. Han har redan spelat för det engelska U 21-landslaget och känner sig kanske mer komfortabel i vitt än i mörkblått."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer