De 100 största talangerna - 5 från LFC

Bild till nyheten De 100 största talangerna - 5 från LFC
Den spanska tidningen Don Balon har under flera år listat världens absolut hetaste talanger - och har nu så gjort det igen. Ur Liverpoolperspektiv märks glädjande nog hela fem spelare faktiskt och bland annat är vårt senaste nyförvärv, amerikanen Marc Pelosi (17 år), med på listan. För att överhuvudtaget kunna knipa en plats krävs att spelaren är född efter den 1:e Januari 1990.

Liverpool kniper alltså hela 5 platser på listan - vilket faktiskt nnebär att var tjugonde supertalang i hela världen tillhör vår älskade klubb. Huruvida några av dessa nu tar kliven som krävs för att bli världsstjärnor återstår att se. Men där flera redan "färdiga" spelare märks på listan - likt Jack Wilshere, Eden Hazard & Jack Rodwell till exempel - är Liverpools femling en handfull spelare som förhoppningsvis har flera steg kvar att ta i sin utveckling. 

Liverpools yngsta "talang" är föga oväntande sextonårige Raheem Sterling. Den lille, kvicke, kantspringare har redan uppmärksammats för sina insatser på Melwood - och dessutom belönats med chanser i Liverpools a-lag. 

LFC representeras sedan också av det alldeles rykande färska förvärvet - Marc Pelosi, 17 år, samt den ett år äldre Villijen Biyev (som i nuläget är utlånad till Fortuna Dusseldorf. 

Med på listan återfinns också Sebastian Coates (21) och Dani Pacheco (20).

Av talangerna är det ju alltså endast Coates som i nuläget slåss om en plats i Liverpool A-trupp, medan Dani Pacheco lyckats med konststycket att både bli utlånad från LFC till Athletico Madrid - och därefter även vidare till Rayo Vallecano.  

Vart karriärerna väl tar vägen för de fem herrarna återstår såklart att se. Men låt oss självfallet hoppas att de lever upp till de nu högt ställda förväntningarna.

Notera; Detta är samma lista som Aftonbladet hänvisar till på sin webb under kvällen, men de hänvisar dock till 101greatgoals som källa. Dessa har dock enbart tagit just Don Balon's lista (på 100 namn) och lagt till ett eget för att göra den mer passande för just dem. 


* Sterling - en av världens största talanger. 
...dock inte sett till centimetrar

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer