Lucas passningssäkrast mot Swansea

Bild till nyheten Lucas passningssäkrast mot Swansea
Med en passningssäkerhet på hela 95,5% - vilket innebar att han endast slog bort 3 av sina 66 passningar i matchen - var Lucas Leiva den skickligaste bolldistributören av alla i lördagens match mot Swansea. Fakta hämtad från Opta Stats.

Liverpool har alltså fördjupat ett samarbete med statistikföretaget Opta, som samlar information och statistik från matcher i både England och Internationellt, och där är sannerligen en hel del fakta som både kan bekräfta ens teser - men samtidigt ibland rasera allt man tyckt sig tolka under en match.

Nedan följer några av de mest intressanta, statistiska, noteringarna från lördagens drabbning mot The Swans:

Liverpool hade bland annat hela 25 avslut mot mål - men mäktade endast med att träffa mål vid 5 tillfällen. Swansea var å sin sida inte mycket bättre utan fick endast 3 av sina 12 avslut på mål.

Luis Suarez var den som individuellt tog flest avslut. 7 stycken, men enbart med 3 på mål. Dock ett mycket bättre "snitt" än Liverpool generellt (42,9% kontra 20%).

Charlie Adam var däremot den som "assisterade" till flest skottlägen, genom att vid hela 7 tillfällen sätta upp en lagkamrat till avslutsläge. Ingen annan på planen nådde ens upp på 3 "assists" till skottlägen.

Adam var också den i Liverpool som hade flest beröringar på bollen under matchen, med 100 stycken. Högerbacken Glen Johnson noterade näst flest med 82 stycken.

Att Pepe Reina är en hejare på sina fötter har länge varit vida känt - även om han var nära en fatal tavla under matchen senast - men han satte alltså hela 80% av sina passningar till en Liverpoolspelare. Medan Michel Vorm i motståndarlaget endast nådde en medspelare vid drygt 44% av sina uppspel.

Noterbart i förhållande till ingressen är också att endast 3 av Lucas 66 passningar under matchen kategoriseras som "långa passningar" - huruvida det är just dessa han möjligen slagit bort anmärks inte i statistiken.

För andra matchen i rad (West Brom + denna) var Martin Skrtel faktiskt den back som hade bäst passningsprocent då han mäktade med att nå en kamrat vid hela 92% av sina 37 passningar (34 korrekta).

Av anfallsspelarna var det Suarez som passade både mest och bäst med 39 passningar, varav 28 till rätt adress.

Bland de fasta situationerna vann Liverpool bland annat hörnstatistiken med hela 11-4. En "match-i-matchen" som Liverpool numera ständigt verkar vinna - helt utan att utnyttja den.

Dock fick vi 15 frisparkar mot oss - medan The Swans enbart fick 5.

Lucas, Adam och Agger var de busigaste i laget, genom att orsaka tre frisparkar vardera.

Vad tycker ni om statistiken?
Motsvarar den era tankar kring vad spelarna faktiskt presterade i lördags, eller några punkter som överraskar?

Logga in och kommentera!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer