Liverpool upprörda av Cup-datumet

Bild till nyheten Liverpool upprörda av Cup-datumet
Det blev igår officiellt att Liverpool spelar sin kvartsfinal i Ligacupen, borta mot Chelsea, bara två dagar (eller drygt 48 timmar) efter att man tagit sig an Manchester City på Anfield - något som rört upp känslorna hos Liverpool. Men trots protester kvarstår datumet.

Igår schemalades alltså kvarsfinalerna i Ligacupen och de potentiella speldatumen var tisdag och onsdag i vecka 48. Då Liverpool redan hade en schemalagd match mot Manchester City i Premier League till söndagen i vecka 47 (27/11) var det nog många som räknade med att just Liverpool var ett av de lag vars match skulle läggas på onsdagen i alla fall - men så blev uppenbart inte fallet. 

Istället förväntas alltså LFC stå startklara redan till tisdagkväll nere i London och detta har nu upprört känslorna hos Liverpools ledning.

Matchen mot Manchester City har dessutom varit schemalagd till lördagen - ursprungligen - vilket Liverpool därför förhörde sig kring om det var möjligt att flytta tillbaka den, men fick avslag av FA. Manchester City själv ska dock ha varit förstående och accepterat en flytt till lördagen.

Liverpool vände sig sedan direkt till delegationen som styr Ligacupens schemaläggning för att få matchen flyttad till onsdagen, men ska ha fått ett rakt "Nej" som svar - då det ur den polisiära vinkeln skulle bli för hårt att manöverera både Chelsea-Liverpool samt Tottenham-PAOK (Europa League) i London samma kväll.

Således kan vi nog utgå från att matchdatumet nu kommer att vara spikat och fast förankrat och vi får leva med att lyckans lott knappast föll på oss, denna gången heller.

Chelsea å sin sida har inför matchen en hemmamatch mot Wolverhampton på lördagen, vilket bl.a. innebär en dags extra vila, inget resande, samt en rent generellt enklare uppladdning inför kvartsfinalmötet.  

Källa: James Pearce, Liverpool Echo


* Det blir en tuff väg mot pokalen... 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer