Bellamy räknar med seger

Bild till nyheten Bellamy räknar med seger
Craig Bellamy kalkylerar med seger mot sina landsmän från Swansea i morgon - vilket skulle innebära att Liverpool är obesegrade i åtta raka matcher.

Det var faktiskt 32-åringen själv som startade sekvensen på sju matcher utan förlust när han prickade in Liverpools första mål i ligacupmatchen borta mot Brighton i september. Det var också hans första mål sedan han såldes till West Ham sommaren 2007 för att Liverpool skulle kunna finansiera köpet av Fernando Torres.

"Det var ett stort ögonblick. Men det var samma sköna känsla när jag gjorde mål mot Norwich. Det är alltid en extra bonus att göra mål framför The Kop", säger Craig till Liverpoolfc.tv.

Förra gången han spelade i Liverpool, 2006/07, blev det totalt nio ligamål.

"Jag har alltid haft ambitionen att jobba med Kenny Dalglish. Ärligt talat trodde jag aldrig att jag skulle få den möjligheten, men Kenny trodde väl inte heller att han skulle komma tillbaka till managerjobbet. Men i fotboll kan sådant här hända och när Kenny återvände i januari så var det väldigt uppfriskande att se Liverpool spela igen."

"De senaste tio åren har Liverpool vunnit en del troféer och haft en del bra managers, men det var ändå inte det Liverpool jag växte upp med och lärde känna. Det saknades något, enligt min mening. När Kenny kom tillbaka och laget började spela bra fotboll så var det spännande att följa med på resan. Det är sådana saker jag förväntar mig av Liverpool FC."

"Jag trivs här. Träningarna är bra och jag har ju haft turen att jobba med Steve Clarke och Kevin Keen tidigare i West Ham. Träningarna har hög intesitet och anpassas alltid efter vilka vi ska möta."

"Passen varierar från dag till dag och stämningen är mycket bra och avslappnad. Målet är Champions League och vi har spelarna att klara av det. Jag tror att det här laget kommer att bli starkare ju längre säsongen lider."

"Det är också viktigt att vi upprätthåller sviten av obesegrade matcher. Swansea är ett lag vi måste besegra om vi ska ha ambitioner att komma bland de fyra bästa. Vi dabbade oss mot Norwich om du ser till alla chanser vi skapade. Vi skulle ha vunnit komfortabelt. Norwich ska ha cred för att de kämpade vidare. Om vi kan skapa lika mycket mot Swansea så tror jag att vi kommer att vinna."

"Men Swansea är ett bra lag och vi måste prestera vårt allra bästa i morgon. Klarar vi inte det och inte kommer upp i press så kommer de att spela runt oss med sitt passningsspel och då kan det bli en väldigt obehaglig eftermiddag", avrundar Craig Bellamy.

* Bellamy i sjunde himlen efter 1-0-målet mot Norwich.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer