Specialist: Steven bör vara tillbaka inom 1-2 veckor

Bild till nyheten Specialist: Steven bör vara tillbaka inom 1-2 veckor
Dr Kal Parmar, specialist i idrottsmedicin vid Pure Sports Clinic, anser att Steven Gerrards ankelinfektion bör vara lättbehandlad och att han är tillbaka inom 1-2 veckors tid.

I går meddelade Liverpool att kaptenen ska genomgå rehab under vägledning av klubbens medicinska team, sedan han ådragit sig en infektion i högra ankeln. Liverpool har inte med ett ljud nämnt när Stevie förväntas vara tillbaka i spel, men klart är att han missar matcherna mot Swansea och vänskapslandskamperna mot Spanien och Sverige.

Dr Kal Parmar tror inte att det kommer att dröja länge förrän Gerrard är ute på planen igen.

"Jag har läst om saken och det är ovanligt att något sådant händer bara genom ett litet sår", säger doktorn till The Guardian.

"Steven har haft otur med hur skadan har utvecklat sig. Det verkar som det har blivit en infektion i såret och att det har spridit sig till ankelleden. Infektionen har nu rensats bort genom ett mindre kirurgiskt ingrepp och det bör inte bli några komplikationer av det, utan är snarare lättbehandlat."

"Gipset har han för att hindra infektionens spridning. Han bör bli okej. Han kommer troligen att få äta en speciell typ av antibiotika, men bör vara tillbaka igen inom loppet av en vecka eller två, skulle jag tro", avrundar Dr Kal Parmar.

 

* Två skadade LFC-ikoner.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer