Kenny: Vi kör på som förra gången

Bild till nyheten Kenny: Vi kör på som förra gången
Kenny Dalglish är säker på att om de lyckas prestera lika bra på Britannia Stadium ikväll som de gjorde tidigare denna säsongen så kommer de att nå nästa omgång av Carling Cup.

Trotts att man under långa stunder dominerade matchen och lyckades skapa 20 målchanser förlorade the Reds med 1-0 mot Tony Pulis lag i september.

Trots förlusten anser Dalglish att lite otur var allt som hindrade dem från att segra den gången, och om laget visar upp samma spel ikväll kommer de att lyckas.

Vi måste kommer över det och gå vidare,” sa Dalglish till Liverpoolfc.tv. ”Vi vill inte ha vanan att säga att vi spelade bra utan att vinna.

Vi måste få vårt fina spel att ge utdelning. Tydligen behöver du lite tur då och då, men jag tycker inte att där finns något att klaga på hur spelarna presterade föra gången vi mötte Stoke.

Spelar vi lika bra ikväll som då är jag säker på att turen kommer att vara med oss.”

Liverpool kommer att åka till Britannia med en 1-1 match på Anfield mot Norwich i ryggen.

The Reds dominerade under stora delar matchen men lyckades inte framför mål. Hur som helst tycker Dalglish att där finns många positiva aspekter att ta med sig från den matchen.

Det allra viktigaste var insatsen,” säger han. ”Det spelar ingen roll vad för match du spelar, någon gång under matchen kommer motståndarna att svara.

Jag tycker överlag den matchen, att jag är nöjd med vad vi presterade – och om vi lyckas skapa så många chanser i fler matcher så kommer vi att göra fyra eller fem mål.

Det är bra att vi skapade chanser, men vi måste få målvakten att arbeta ännu hårdare.

Det allra bästa den matchen är hur spelarna skar igenom Norwich, för några veckor sedan spelade de på Old Trafford och oturligt nog lyckades de inte ta med sig några poäng där ifrån. Denna gången hade du lite mer tur med sig.

Som jag sa, jag tycker inte att spelarna ska vara allt för besvikna, de gjorde mycket bra den matchen, de fick bara inte vad de förtjänade. Sånt händer ibland.

Jag är säker att där kommer vara matcher då de spelar sämre än vad de gjorde då och ändå kammar hem tre poäng. Desto tidigare det sker desto bättre!”

Medan Kenny uttrycker sin besvikelse över att bara fått oavgjort i lördags säger han att han är nöjd med hur laget har förberett sig inför kvällens match.

Managern tillade: ”De kommer aldrig att ha vanan att acceptera ett 1-1 resultat hemma, och de kommer inte att acceptera att de inte fick målvakten att arbeta hårdare än vad de gjorde i lördags när vi hade mycket spel.

Deras besvikelse är bra för oss att se eftersom det visar att de vill vinna matcher lika mycket som vi vill.

För oss är deras attityd det viktigaste, och hur de tar sig an matchen eftersom det visar på styrka.”

Dalglish har låtit starka startelvor spela matcher så här lång i Carling Cup, och managern understryker vikten av att ta sig så långt som möjligt i denna turnering som de har vunnit vid sju tillfällen.

Jag tror att vi efter båda matcher (Brtighton och Exeter) har pratat om spelarnas attityd och hängivenhet,” sa Dalglish. ”Vi har gjort många förändringar från de båda matcherna – och sättet som de tog sig an jobbet visar deras stolthet gentemot dem själva och klubben.

”Det kommer att vara likadant mot Stoke. De är ett Premier League lag och kommer att ställa upp med ett starkt lag – vi förväntar oss samma attityd och hängivenhet från spelarna.

”Vi kan inte garantera något annat än att vi kommer att kämpa och göra vad vi kan för att få med oss ett bra resultat – och vi försöker inte att lura någon att vi inte tar cupen på allvar.

”Vi tar det väldigt seriöst och kommer göra allt vi kan för att få med oss ett resultat. Det är en trofé – och vi älskar att vinna troféer.”

Dalglish bekräftar att han har nästan hela truppen att tillgå, endast Danny Wilson, Jack Robinson och Brad Jones som är skadade. Alexander Doni kan komma att medverka även om han slog ett finger ur led föra veckan mot Rangers.

Skotten sa: ”Det är nästan samma trupp som vi hade föra gången, med endast Danny Wilson, Jack Robinson och Brad Jones på skadelistan.

”Även om Donis finger inte är helt återställt så var det tillräckligt bra för att han skulle kunna sitta på bänken mot Norwich, vi får se hur det är med honom imorgon.”

Dalgish är glad över att återigen kunna använda sig utav Glen Johnson. Den engelska landslagsmannen gjorde sin första start för säsongen i lördags mot Norwich, efter det att han har dragits med en lårskada.

”Det är underbart att ha honom tillbaka,” sa Dalglish. ”Det var oturligt för Martin Kelly att Glen Johnson är spelduglig igen, men det visar kvalitén vi har i truppen och vad vi vill ha på planen.

”Glen gjorde det väldigt bra senast även om det var en liten risk från vår sida att spela honom så tidigt, men de 65 minuter som han fick mot Rangers hjälpte honom.

”Vi är väldigt glada över att ha honom tillbaka igen även om vi känner för Kells.”

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer