Henderson: Jag måste spela mer riskfyllt

Bild till nyheten Henderson: Jag måste spela mer riskfyllt
Henderson menar att han ofta väljer det säkrare alternativet istället för att försöka slå lite mer riskfyllda passningar. Han tror att han kommer att kunna tackla pressen i Liverpool.

Det är viktigt (att upprätthålla bollinnehav) till en viss grad. Ibland kan jag vara lite försiktig när jag har bollen, spelar en säker boll istället för att sätta den på djupet. Jag kommer att försöka ta lite mer risker framöver,” säger Jordan Henderson till LFC Magazine.

Jag har sett att jag definitivt skulle ha gjort det oftare i matcherna, se till att snabbt lägga bollen på en löpande spelare. De små genomskärningarna skapar chanser för andra. Jag vet att jag spelat mycket på säkerhet och jag vet att jag kan förbättras genom att jobba hårdare och att lyssna.”

Jordan Henderson hämtades från Sunderland för £16m i somras.

I Liverpool är förväntningarna större. Sunderland är också en stor klubb, det ser man inte minst på arenan och supportrarnas passion. Men i Liverpool är det större, historian, troféerna och alla spelare som varit här. Men jag tror inte att det påverkar spelarna i det stora hela.

Managerns värderingar saknar motstycke. Han skulle inte ha värvat någon av oss om han inte visste att vi skulle klara av att hantera det. Det är en enorm press här. Det handlar om hur du hanterar det. Självklart kommer det att vara tufft ibland, men det gäller att ta det på rätt sätt och komma tillbaka.

Mycket att fotbollsspelet sitter i huvudet. Jag vet att jag är stark nog att ha tro på mig själv. Som spelare måste jag koncentrera mig på det jag behöver göra.”


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer