Inför Liverpool FC - Norwich City

Bild till nyheten Inför Liverpool FC - Norwich City
Matcherna mellan The Reds och The Canaries har inte kommit tätt de senaste säsongerna då Norwich senaste Premier League säsong var 2004/-05. Då vann Liverpool dubbelmötena med sammanlagt 5-1. På Anfield slutade det 3-0 och på Carrow Road blev det 2-1.

Nykomlingen har visat en fin form under början av säsongen och ligger just nu på en nionde plats i ligan och jämfört med Liverpools femte plats så är det bara tre poäng som skiljer lagen åt. Så ifall Norwich lyckas knipa alla tre poängen så ligger lagen på samma poäng.

Efter måndagens debatt i underhuset angående Hillsborough-katastrofen så kommer de 96 som omkom i katastrofen hyllas under dagens match med en mosaik innan matchen där rubriken skall vara: JFT96, Justice for the 96, och en eldflamma vis sidan om.

Möten (Ligan)

Allt-som-allt: Liverpool - 24, Lika – 11, Norwich – 11

På Anfield: Liverpool – 15, Lika – 4, Norwich – 4

Liverpool FC   

Efter förra helgens match mot Manchester United så var de flesta spelare, ledare samt supportrar väldigt besvikna då det kändes mer som en poängtapp än att man lyckades rädda en poäng. Man spelade ett väldigt bra spel där man inte lät Man U komma till målchanser och man skapade en hel del som kunde resulterat i ett mål.

Efter matchen så kommenterade Dalglish att det är ett stort steg framåt när spelarna är så besvikna efter att man inte lyckats vinna matchen mot just Manchester United vilket visar att laget är på rätt håll då de nu kan mäta sig tydligare med de lagen som varit framför Liverpool de senaste säsongerna.

Under hela säsongen har Liverpool visat att man oftast gör en bättre andrahalvlek än en första. Statistiken på när man gör mål visar att man endast har gjort 14 % av sina 11 mål under den första halvleken. På hemmaplan har man inte lyckats att hålla nollan ännu men trots det är man obesegrad på hemmaplan med 2 vinster och 2 lika matcher.

Vissa spelare i LFC har nog större minnen än andra angående just Norwich. Bellamy startade sin karriär i just Norwich och mäktade med 34 mål på 91 matcher. Johnson gjorde sin debut mot just Norwich och Henderson gjorde sitt första mål mot The Canaries.

På skadelistan hittar vi Doni, skadat finger, och Robinson. Mankommer även till matchen utan Lucas då han är avstängd efter sitt gula kort mot United.

Dalglish inför matchen

”Jag vet inte vad andra förväntar sig, men jag vet vad vi tror. Vi förväntar oss en lika svår match mot Norwich som vi hade mot United förra helgen.”

”Paul Lambert has gjort ett fantastiskt jobb där. De sitter ganska bekvämt just nu på sin nionde placering i ligan. De åkte till Old Trafford och spelade bra. Jag är säker på att de ser fram emot att komma hit och spela minst lika bra.”

”De har varit briljanta hittills.”

Truppen enligt Premierleague.com

Reina, Kelly, Carragher, Skrtel, Agger, Enrique, Henderson, Gerrard, Adam, Downing, Kuyt, Suarez, Johnson, Coates, Aurelio, Flanagan, Spearing, Maxi, Bellamy, Carroll

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Kelly, Carragher, Agger, Enrique; Kuyt, Gerrard, Adam, Downing; Carroll, Suarez

Norwich City   

En av de tre nykomlingarna i årets Premier Leauge och det lag som har klarat sig bäst av just dessa tre. Faktum är att man klarat sig så bra att man för tillfället ligger på en nionde plats i ligan, som det står skrivet längre upp i rapporten.

Precis som Dalglish så är det flera managers som har hyllat Paul Lamberts insats som manager hos The Canaries. Han har visat upp i de flesta av matcherna denna säsong ett liknande spel som Blackpool visade förra säsongen. Man är orädda och man vill spela en anfallsrik taktik.

Detta har man lyckats med och man spelar rolig fotboll, dock så syns det även på resultaten att man gärna vill framåt då man fortfarande inte lyckats att hålla nollan i någon av matcherna för säsongen. Trots det så är det inget lag, förutom Manchester United på Old Trafford och Chelsea på Stamford Bridge, som har lyckats med att göra mer än ett mål mot Norwich.

Historiskt sett så har man inte mycket att skryta med förutom att man vunnit Liga Cupen två gngr, 1962 och 1985, och man har kommit 3a i högsta ligan en gång under säsongen 1992/-93.

På skadelistan hittar vi 4 spelare. Whitbread med en hamstrings skada, Vaughan och Ward som både lidar av en knäskada. Även den förre detta Liverpool backen Daniel Ayala, som såldes till Norwich denna säsong, missar matchen pga av en knäskada.

Paul Lambert inför matchen

”Jag tror inte mina spelare är rädda för det (att komma till Anfield och spela).”

”Vi kommer inte dit med några tveksamheter eller någon rädsla, vi kommer dit för att försöka vinna matchen, precis som vu gjorde på Old Trafford och Stamford Bridge.”

”Visst, vi fick stryk i båda matcherna men vi gav det en ärlig chans precis som vi kommer föra nu också och se ifall vi kan vinna.”

”Jag känner Kenny sedan tidigare när vi jobbat i Celtic och han är den bästa spelaren som Skottland har producerat, förmodligen är han den bästa brittiska spelaren som har producerats.”

”Man kan se på fansens reaktioner hur mycket han har gjort för dem. För den finns det ingen större än honom.”

”När jag växte upp under åttiotalet hade Liverpool ett lag med Kenny Dalglish, Alan Hansen, Graeme Souness och fler spelare som dem. Då var de det bästa fotbollslaget som existerade.”

”Nu är de inte riktigt på samma nivå men det som fortfarande lever kvar är den otroliga support som laget får.”       

Norwich sex senaste matcher

Norwich – Swansea      3-1

Man Utd – Norwich       2-0

Norwich – Sunderland   2-1

Bolton – Norwich          1-2

Norwich – WBA            0-1

Chelsea – Norwich        3-1

Norwich trupp enligt Premierleague.com

Ruddy, Rudd, Naughton, Russell, Martin, Barnett, Tierney, Bennett, Pilkington, Fox, Johnson, Hoolahan, Morison, Crofts, Holt, Jackson, Surman, Wilbraham, De Laet

Trolig startelva enligt skribenten

Ruddy; Naughton, Martin, Bernett, Tierney; Bennett, Pilkington, Fox, Johnson, Hoolahan; Morison

Statistik

  • I Premier League har Liverpool vunnit 5, Norwich 2 och spelat lika 1
  • Första mötet var under säsongen 1960/-61
  • LFC största vinst var med 6-0 säsongen 1979
  • LFC har vunnit de senaste 4 mötena i ligan
  • Håller LFC nollan är det deras första på Anfeld i år
  • Håller Norwich nollan är det deras första för säsongen
  • Lucas missar sin första match sedan Januari
  • Får Kuyt spela är det hans 250e framträdande för LFC
  • Får Adam spela är det hans 200e liga match under hans karriär

Övrigt

Matchen kommer att visas på Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD och Viasat Premier League HD. Du kan även streama matchen ifall du inte har dessa kanaler och var du kan göra det kan du se på vår Streaming guide här på hemsidan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer