Kineser på provspel

Bild till nyheten Kineser på provspel
Två kinesiska talanger befinner sig just nu i Liverpool för att försöka imponera på ledningen för The Academy i Kirkby. "Det vore fantastiskt om vi kunde få fram en spelare från Asien", säger Stuart Webber, director of recruitment.

Kineserna Lung Chan, 16, och Chen Nal, 15, anlände till Liverpool i onsdags och ska nu träna en vecka med U16-laget på The Academy. Grabbarna välkomnades av Damien Comolli, Frank McParland och Stuart Webber.

"Allt började med att Damien presenterade mig för en kinesisk agent. Han hade idén att vi skulle komma över till Kina och titta på några av deras spelare. För några veckor sedan åkte jag över och såg spelarna in action. Direkt när jag såg de här grabbarna bjöd jag in dom till provspel", berättar Webber.

"Asien är en enorm marknad för oss att utforska och om vi en dag hittar rätt spelare kan det bli ett enormt lyft för oss. Det är bara att se vilka framgångar Manchester United har haft med Ji-Sung Park."

"Det vore fantastiskt om vi kunde hitta en spelare med samma kvaliteter. Det skulle vara fantastiskt för oss och för hela Asien efter det är en enom passion för fotboll därborta."

"Båda grabbarna har gjort det bra så här långt. Självklart finns det både språkliga och kulturella barriärer, men dom har anpassat sig bra och börjar visa sin klass på träningarna. Det blir en intressant vecka för både oss och dom", avrundar Stuart Webber.

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer