Clarke: Flera fördelar med Rangers-matchen

Bild till nyheten Clarke: Flera fördelar med Rangers-matchen
Liverpool möter ikväll Glasgow Rangers på Ibrox och för många fans har det kanske verkat märkligt med en träningsmatch mitt i säsongen. Steve Clarke, tränare för förstalaget, vill dock understryka att det finns massvis med positivt att hämta från matchen ikväll och inte minst möjligheten att ge en del unga killar erfarenhet från en match av europeisk kaliber.

Med avspark 20.30 ikväll (och som kan ses för dig med E-Season Ticket på LFC.tv) spelar Liverpool en träningsmatch mot Glasgow Rangers på Ibrox. 15 minuter senare spelas massvis med matcher i Champions League - och det är bland annat pga detta som Steve Clarke menar att det faktiskt inte alls är en dum idé med denna träningsmatch mitt i säsongen;

"Vi är självklart besvikna över att inte spela tävlingsmatcher ute i Europa iår, men just därför kan vi t.ex. använda en match som denna för att ge vissa av killarna erfarenhet av hur det hade kunnat vara, och förhoppningsvis snart kommer att vara, att spela i de europeiska cuperna. Vi har ju såklart som målsättning att ta oss ut i Europa igen och då är det perfekt att kunna ge de yngre killarna erfarenhet genom en match som denna ikväll. 

"Blir det dessutom bra med folk på läktarna så kommer det verkligen att byggas upp som en riktig höjdarmatch och då blir det ännu större för killarna som tidigare kanske inte spelat så stora matcher. Så det finns massvis med positivt inför kvällen.  

"Sen generellt att komma till Glasgow och möta antingen Celtic eller Rangers är alltid stort, så vi förväntar en både svår match, men också väldigt utmanande och rolig", avslutade Clarke. 

Således kan vi nog räkna med att en del killar utan tidigare rutin från europaspel kommer att få chansen ikväll. Laguppställningar följer såklart här på LFC.nu så fort de är officiella. Hur tror Du att Liverpool startar?

Logga in och kommentera!


* Seba Coates, en som kanske får ut och smaka på "Europaluften" ikväll. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer