Unga och nya får chansen i kvällens träningsmatch

Bild till nyheten Unga och nya får chansen i kvällens träningsmatch
Kenny Dalglish säger att Liverpool kommer att ge nya och unga spelare chansen i kvällens träningsmatch borta mot Glasgow Rangers. Ni som har e-season ticket på officiella hemsidan Liverpoolfc.tv. kan se matchen direkt klockan 20.30 svensk tid.

Liverpool FC reser till Dalglish barndomsstad med ett starkt lag, men det blir knappast ett toppat lag som springer ut på Ibrox.

Reservlaget spelar samtidigt en match i Newcastle, så det är ändå förväntat att det blir ett manskap bestående av spelare i förstalagstruppen som inte har fått så mycket speltid denna säsong.

Bland dessa bör följande vara rykande aktuella för speltid: Glen Johnson (åter från skada), Fabio Aurelio (åter från skada), Daniel Agger (åter från skada), Sebastian Coates, Jay Spearing, Danny Wilson, Jon Flanagan, Jack Robinson, Maxi, Craig Bellamy och reservkeepern Alexander Doni.

Steven Gerrard får kan också speltid för att komma i snabbare form, liksom inte minst Charlie Adam, som ju inte vill missa möjligheten att springa in på Ibrox och möta moderklubben. Detsamma gäller förstås Danny Wilson.

"För oss är det viktigt att våra spelare, speciellt de nya som vi precis har hämtat in och inte har särskilt mycket erfarenhet av fotboll utanför England, får en uppfattning om hur det är att spela på andra platser", säger Dalglish till Liverpoolfc.tv.

"Det är inget stort steg, det är inte väldigt stor skillnad mot för England, men det är ändå en erfarenhet som hjälper oss att utveckla truppen vidare."

"Alla har nytta av att spela mot lag från andra ligor. Du kan inte kopiera en match i Champions League mot Rangers eftersom ingen av oss spelar där, men vi åker åtminstone dit och får en känsla av hur det kan vara."

"Rangers är en enorm fotbollsklubb och jag förväntar mig ett stort åskådarantal på Ibrox. Jag föddes i Glasgow och jag vet vad som väntar. Jag vet också vad fansen förväntar sig av Rangers."

Källa: Liverpoolfc.tv

* Dalglish.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer