Rafa: Jag drömmer om att bli manager i Liverpool igen

Bild till nyheten Rafa: Jag drömmer om att bli manager i Liverpool igen
Rafael Benitez höll ett välbesökt föredrag på The Empire Theatre på söndagskvällen och uttryckte då sin önskan om att en dag få en återvända som manager i Liverpool Football Club.

Den 51-årige spanjoren sticker inte under en stol med att han hoppas bli manager igen när Kenny Dalglish kliver av jobbet.

"Jag är beredd att vänta. Jag vill inte ha några rubriker i morgon, för jag vill verkligen stötta Kenny. Men i framtiden, även om jag måste vänta tre, fem eller tio år, skulle jag mer än gärna återvända som manager."

"Jag var väldigt stolt och lycklig under min tid i Liverpool (2004-2010) och förhoppningsvis kommer de att vinna många titlar under de närmaste åren. Men i framtiden, när Kenny slutar... Jag har haft två eller tre samtal från Kina, Ryssland och Mexico, men för mig har ett manageruppdrag i Premier League högsta prioritet."

Under det två timmar låga föredraget avslöjade Benitez också hur den förre amerikanske ägaren George Gillett berättade att hans son Foster skulle ta de viktigaste besluten, som till exempel transfers. Och att förre chief executive Christian Purslow var inblandad i på tok för många sportsliga beslut.

Han nämnde också den berömda presskonferensen där Rafa om och om upprepade att "Jag är bara fokuserad på att träna och coacha laget."

"Efter Tottenham-matchen sa Gillett; Rafa, jag kommer att stötta dig. Du får 50 miljoner pund. Vid den tidpunkten hade jag sedan länge förstått att varken Hicks och Gillett hade en aning om hur man driver en klubb framåt."

"Gillett sa också: Min son Foster kommer att ta över."

När samarbetet med klubbägarna till sist havererade slutade de att ringa varandra och kommunicerade bara via e-mail.

Benitez hyllade också Liverpools fans och unionen Spirit of Shankly (SOS) för deras uppbackning, speciellt när det hösten 2008 framkom att amerikanerna ville ersätta honom med Jurgen Klinsmann.

Christian Purslow fick sig också en känga. De två hade också ett väldigt frostigt förhållande.

"De nya ägarna FSG var smarta som plockade bort Purslow det första de gjorde".

Värst av allt var ändå det ansträngande ekonomiska läget under Gillett och Hicks och att han inte alltid insåg hur allvarlig situationen var.

"Ian Ayre sa att vi stod på ruinens brant. Jag kunde ändå inte förstå att jag inte fick pengar att handla nya spelare för då vi sålde spelare."

Källa: Liverpool Echo


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer