Evra anklagar Suarez för rasism

Bild till nyheten Evra anklagar Suarez för rasism
Manchester Uniteds Patrice Evra anklagar Luis Suarez för att ha slängt ur sig rasistiska glåpord mot honom under matchen på Anfield. FA ska nu tillsätta en utredning. Om Suarez döms kan han räkna med en lång avstängning.

Evra yttrade sina påstående i en intervju med franska Canal+ efter matchen. Fransmannen fick en spark på knät i en duell med Suarez framför The Kop i den 59:e minuten. Därefter följde flera minuter då spelarna buffades och knuffades och domaren Andre Marriner tvingades också ta ett snack med de båda kombatanterna.

Evra ville dock inte veta av det och knuffade till Suarez när han försökte ge honom en vänskaplig klapp. Några minuter senare fick Evra ett gult kort.

"Det finns tv-kameror och du kan se att han säger ett visst ord till mig minst tio gånger till mig", påstod Evra i intervjun. Fransmannen menade också att domaren hörde vad Suarez sa.

Varken Kenny Dalglish eller Alex Ferguson fick några frågor om rasistiska uttalanden på presskonferensen efteråt. Ferguson anklagade däremot Suarez för att kasta sig ner och få frispark hela tiden.

Anklagelserna från Evra har så långt endast rapporterats av franska Canal+. Det är dock väldigt grova anklagelser och Suarez kan räkna med stora påföljder från FA om det visar sig att Evras historia stämmer.

Patrice Evra har emellertid en tidigare historia kring liknande uttalanden. Bland annat har han tidigare i karriären anklagat spelare i Chelsea, åskådare på Stamford Bridge och Liverpools Steve Finnan för rasistiska glåpord. Utan att få gehör.


19 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer