Hansen: Fansen kan göra skillnad

Bild till nyheten Hansen: Fansen kan göra skillnad
Liverpoolfansen kan skapa atmosfär som en klassisk Champions League-kväll när Manchester United kommer på besök på lördag, tror Alan Hansen.

Den legendariske mittbackseleganten (1977-91) är säker på att The Kop kommer att göra sitt för att hjälpa Kenny Dalglish och hans spelare till en tredje raka seger i Barclays Premier League.

"En viktig faktor är förstås atmosfären på Anfield på lördag", skriver Hansen i sin veckokrönika i LFC Magazine.

"Jag anser att atmosfären under Champions League-kvällarna har varit bättre än vid samma toppmatcher i Premier League. Ljudnivåerna mot till exempel Chelsea och Arsenal var fantastiska och en stor skillnad när vi mötte dom i ligan."

"Eftersom Liverpoolfansen har suktat så länge efter sådana toppmatcher så har ljudnivån utgjort en enorm skillnad."

"Men jag var på plats och såg matchen mot Bolton i augusti och, med all respekt, Bolton är knappast den största matchen för säsongen. Ändå var det en elektrisk atmosfär Anfield."

"Jag tror inte att Manchester Uniteds spelare kommer att avskräckas på lördag, men jag tror definitivt att Liverpools spelare kommer att inspireras av det. Om du spelar inför en sådan atmosfär och vet att åskådarna står bakom dig så ger det hela laget ett lyft."

"På lördag, runt 13.45, skulle Kenny älska om åskådarna sjunger för full hals, så att hela Anfield skakar och studsar. När det är den där riktiga stämningen finns det helt enkelt inget bättre ställe att vara på", anser Alan Hansen.

Källa: Liverpoolfc.tv.

* Jocky Hansen.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer