"Ta lärdom av Hicks- och Gillett-regimen"

Bild till nyheten "Ta lärdom av Hicks- och Gillett-regimen"
Ett år efter försäljningen till Fenway Sports Grop hoppas Liverpooldirektören Ian Ayre att andra klubbar tar lärdom av Tom Hicks och George Gilletts misslyckade ägarskap på Anfield.

"Utländska ägare har investerat stora summor i engelska klubbar och de vet att de kan tjäna miljoner på fotboll. Men dom får inte glömma fansen", säger Ayre till Liverpool Echo.

Han syftar förstås i första hand på det misslyckade ägarskapet av Tom Hicks och George Gillett mellan åren 2007-2010.

"Klubbarna betyder mycket för lokalbefolkningen och det dröjer inte länge förrän fansen muttrar ifall ägarna sätter klubben i fara. Fotboll är inte som andra idrottsförättningar".

"Hela staden var nere på botten under en lång tid. Vi kämpade med ryggen mot väggen och det var på det värsta tänkbara tidpunkten. Men samtidigt är det läropengar till andra klubbägare. De måste lära sig att förstå supporterkulturen."

Ayre poängterar att Hicks och Gillett fortfarande hade kunnat vara ägare om det inte hade varit för den ostabila amerikanska ekonomin.

"Det var en mardröm, men vi klarade oss. Det är emellertid viktigt att påpeka att deras ägarskap hade kunnat blivit en succé. De tog för stora risker och straffades för det. Huvudfrågan är om ägarna kan tillåta sig att ta så stora risker med en fotbollsklubb som betyder så mycket för så många människor.

* Ian Ayre, direktör i Liverpool FC.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer