Rafa: Hoppas Kenny blir kvar i många år

Bild till nyheten Rafa: Hoppas Kenny blir kvar i många år
Rafael Benitez säger att han inget hellre önskar än att Kenny Dalglish lyckas föra hem nya pokaler till Anfield.
"Jag hoppas att han blir kvar som manager i många år", säger Rafa till Liverpool Echo.

Det var spanjoren som såg till att Kenny Dalglish kunde återvända till Anfield sommaren 2009, inledningsvis i rollen som klubbambassadör.

Kenny hade då sitt kontor i Kirkby och jobbade nära akademin, innan han tog över efter Roy Hodgson i januari.

"Jag har enorm respekt för honom och för de saker han försöker uträtta nu. Det är inget problem. Kenny är boss och förhoppningsvis kommer han att sitta kvar på posten i många år och vinna många titlar åt klubben. Han vet hur man gör", säger Rafael Benitez.

Den förre Liverpoolmanagern har bara återvänt till Anfield vid ett fåtal tillfällen sedan han tvingades lämna klubben på försommaren 2010. 

"Jag har sett några matcher, men jag har inga problem med att besöka Anfield. Jag blir lite förvånad när folk säger: Oj, Rafa pratar om Liverpool igen. Givetvis kan jag prata om Liverpool efter sex år som manager! Särskilt som det var jag som såg till att Kenny fick en anställning i klubben igen."

"Jag besöker också andra arenor i området; Aston Villa, Stoke, Birmingham, Manchester City och Wigan. Det känns inget konstigt med det och fansen är alltid väldigt vänliga."

"Jag var oerhört stolt över att vara manager för Liverpool Football Club. Om jag ser en match live på Anfield så vill jag gärna träffa spelarna, tränarstaben och andra människor som jag hade omkring mig. Därför åker jag oftast till andra arenor."

Rafael Benitez, som fortfarande lever med sin familj på Merseyside, håller ett föredrag på Empire Theatre i Liverpool på söndag. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer