Reina nekades transfer tre gånger

Bild till nyheten Reina nekades transfer tre gånger
Pepe Reina skriver i sin färska biografi att han var ytterst nära att lämna Liverpool vid tre tillfällen under de kaotiska åren med Tom Hicks och George Gillett vid rodret.

Det är tidningen Daily Mail som publicerar ett exklusivt utdrag ur den nya boken, där 29-årige Pepe Reina bland annat avslöjar spelet bakom kulisserna under de turbulenta åren när Hicks och Gillett härskade på Anfield.

Spanjoren skriver att Liverpool nekade honom att skriva på för Arsenal 2010, eftersom man fruktade att det skulle sända ut helt fel signaler till potentiella köpare av klubben. Reina ville ha tillåtelse att besöka London och träffa Arsene Wenger efter att det hade inkommit ett bud på 20 miljoner pund.

Han hävdar också att spelartruppen var splittrade i synen på Hicks och Gillett och att lokala spelaren som Steven Gerrard och Jamie Carragher borde ha gått längre och stöttat fansen i protesterna mot den amerikanska duon.

I boken avslöjar också Reina att han var motståndare till att Roy Hodgson skulle ersätta Rafael Benitez och att han så sent som i januari i år återigen funderade på att lämna Liverpool, då Hodgson fortfarande var kvar som manager. Men det var hans hustru som fick honom på bättre tankar.

Medan Benitez fortfarande var manager ska han dessutom ha övertalat Reina att inte lämna Liverpool då Valencia ville värva honom.

Pepe Reina medger att han var väldigt frestad av att skriva på för Arsenal efter Spaniens VM-guld förra sommaren, eftersom han återvände till ett Liverpool i kris sedan Benitez fått sparken och Hodgson tagit över.

"Jag gick från himmel till helvete på en minut då jag upptäckte att Liverpool inte skulle satsa. Då jag skrev under mitt nya kontrakt i april 2010 hoppade jag på att bättre tider var runt hörnet. Det var i alla fall de löften jag fick från folk i klubben".

"Det dröjde inte länge förrän jag kände att det var tomma löften. Jag kände mig sviken. Ägarna var i krig med varandra, klubbens skuld bortom all kontroll och managerskiftet gav alltihop en känsla av att klubben var på väg ut i tomma intet".

"Arsenal hade gjort klart att de ville köpa mig för 20 miljoner pund. Ett fenomenalt belopp för en målvakt. Jag kände att jag hade rätt att värdera min framtid även om jag gjorde det med tungt hjärta."

"Liverpool förkastade budet. Det var inte för att jag var en för bra målvakt för att få lämna. Anledningen var en annan och det fick mig att känna mig helt maktlös. Jag fick förklaringen att det var viktigt att jag stannade för att klubben skulle hitta nya ägare. Jag var helt enkelt en bricka i försäljningsprocessen."

"Jag vet fortfarande inte vad jag ska tycka om (Christian) Purslow. Hans uppgift var att hitta nya ägare och sälja klubben, men till syvende och sist tog han flera sportsliga beslut som han inte var kvalificerad till att ta."

Reina gick tidigt ut offentligt med att han ansåg att Hicks och Gillett måste kliva av, långt innan John W Henry och NESV köpte upp klubben för ett år sedan. 29-åringen anser också att han gärna hade sett att Gerrard och Carragher gått ut med en lika stark ståndpunkt.

"Jag var troligen den som protesterade mest, för jag menade att det var viktigt att fansen visste att jag stod på deras sida. Det enda jag önskade var att ägarna skulle sälja till folk som kunde ta klubben framåt. Som jag ser det har Stevie och Carra de viktigaste rösterna. Spelare som folk älskar. Om de hade valt att säga något skulle det ha satt ytterligare press på Hicks och Gillett. Men de ansåg vid den tidpunkten att det var viktigare att allt framstod så normalt som möjligt."

Källa: Liverpool.no, Daily Mail

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer