Everton U18 - Liverpool U18 1-1

Bild till nyheten Everton U18 - Liverpool U18 1-1
Miniderbyt mellan Everton och Liverpool slutade 1-1 sedan hemmalaget utjämnat på övertid.
Raheem Sterling blev syndabock.

Mathew Regan gav Liverpooljuniorerna ledningen på straff efter 34 minuters sel, sedan Raheem Sterling blivit fälld. En ganska billigt dömd straff, för att vara ärlig.
Liverpool öppnade annars derbyt bäst med ett finurligt och snabbt passningsspel. Hemmalaget kom dock tillbaka starkt och radade upp en mängd feta chanser. Backlinjen och keeper Tyrell Belford hade fullt sjå med att freda målet.

Everton fortsatte att ösa på under större delen av andra halvlek och fick mer än rättmätigt med sig en kvittering.
Raheem Sterling blev juniorernas syndabock, då han i 89:e minuten kommer helt fri med Evertonkeepern men avslutar svagt.

Efter tre övertidsminuter lyckas Evertons Nathan Long kvittera sedan Sterling förlorat bollen högt uppe på egen planhalva. Sterling borde istället ha tagit med sig bollen med en löpning ner till hörnflaggan när han hade chansen. Raheem blev också varnad för protest då han - och många andra som bevittnade miniderbyt - ansåg att Evertonspelare knuffades oschysst i straffområdet i samband med kvitteringen.

För andra matchen i rad släpper alltså juniorerna in ett sent mål (föll med 1-2 mot Burnley senast). Managern Mike Marsh är knappast nöjd med insatsen och framför allt inte på Sterlings nonchalans som föregick 1-1-målet.
Everton fick med sig en välförtjänt poäng. Borde kanske varit tre med tanke på att hemmalaget hade tre chanser som räddades på mållinjen och ett stenhårt skott i stolpen i andra havlek.

Kristoffer Peterson hoppade in 55:e minuten och har alltså blivit kvitt sin skada. Alltid något.