Kennys filosofi kring utlånade spelare

Bild till nyheten Kennys filosofi kring utlånade spelare
Liverpoolmanagern Kenny Dalglish är övertygad om att Jonjo Shelvey kommer att dra stor nytta av låneuppehållet i Blackpool.
Klubben har i dagsläget sju utlånade spelare i England, Frankrike, Italien och Spanien.

Shelvey är utlånad till Ian Holloways Blackpool till och med årsskiftet och inledde med en drömdebut och mål i helgens 5-0-seger över Bristol City.

"Det här är bra för alla parter. Jonjo är en väldigt lovande spelare men får inte tillräckligt med speltid hos oss. Han behöver matcher och perioden i Blackpool kommer att hjälpa honom i utvecklingen. Blackpool har fått en kvalitetsspelare och de kommer att bidra till att han får speltid", säger Kenny Dalglish till Liverpoolfc.tv.

"Det kommer att bli lärorikt för Jonjo eftersom han får spela på en bra nivå i en bra klubb. Det är också en bonus att han inte behöver flytta utan kan pendla."

"Det är viktigt att vi utnyttjar alla möjligheter för att utveckla våra spelare. Om inte vi kan garantera speltid så måste vi se till att de får det någon annanstans. Nu får vi chansen att studera Jonjo och han kommer att vara bättre rustad till att kämpa om en startplats då han återvänder."

"Han är utlånad eftersom vi vill att han ska utvecklas, inte för att vi vill bli av med honom."

I dagsläget har Liverpool sju spelare utlånade, Shelvey inräknad. De övriga är Alberto Aquilani, Joe Cole, Dani Pacheco, Peter Gulasci, Stephen Darby och David Amoo. Mycket talar också för att Martin Hansen och Nathan Eccleston kommer att försvinna på låneuppehåll, så fort chansen uppdagar sig.

"Vi har inte glömt någon av dessa spelare. Vi vet vad som händer och vi får kontinuerliga rapporter om vilka matcher de har spelat och hur det har gått. Vi får också information från klubbarna som de representerar. I Albertos fall handlar det om en möjlighet att få återvända till sitt hemland och om han gör det bra kommer AC Milan att köpa loss honom."

"För Joe Cole är det en fantastisk möjlighet att få spela Champions League och i franska ligan, som jag tror passar honom mycket bra. Han har också gjort det bra sedan han flyttade till Lille."

"Peter Gulasci kommer också att få nytta av sitt låneuppehåll i Hull. Han är förvisso inte fast på laget just nu, men när han spelar sig in igen kommer han att få matchträning på en högre nivå än han skulle ha fått här i Liverpool."

"Alla våra utlånade spelare kommer att dra fördelar av sina uppehåll. Det viktigaste är att vi hjälper till med spelarnas utveckling eftersom de inte får speltid hos oss."

* Jonjo Shelvey kommer förhoppningsvis tillbaka som en ännu bättre spelare den 1 januari 2012.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer