Carroll visade vägen på Goodison

Bild till nyheten Carroll visade vägen på Goodison
Liverpool vann det 216:e Merseyside-derbyt efter en välförtjänt 2-0-seger på Goodison. Många förutspådde att det skulle vara en tuff match - och de hade knappast fel. Jack Rodwell fick rött kort, Dirk Kuyt missade en straffspark men Andy Carroll och Luis Suarez nätade.

I veckor har det diskuterats - i dag var det dags. Liverpool flyttade sig den korta sträckan över Stanley Park för att göra upp mot Everton i det klassiska Merseyside-derbyt. Det var ett strålande väder med en fantastisk inramning samtidigt som lagen vandrade ut på den gröna mattan. Kenny Dalglish var tillbaka på arenan där han lämnade managerposten i Liverpool för tjugo år sedan.

Jack Rodwell fick se rött efter en tackling på Luis Suarez i den 23:e matchminuten. Liverpool tog sig in i matchen och skapade flera målchanser och det blev inte sämre när Martin Atkinson valde att peka på straffpunkten i slutskedet av den första halvleken sedan Phil Jagielka fällt ''El Pistolero''. Everton-dödaren, smeknamnet som Dirk Kuyt tilldelats efter att han vid flera tillfällen sänkt lokalrivalen, missade efter en fin räddning från Tim Howard.

Liverpool fortsatte att storma på framåt men saknade den sista skärpan framför mål. Kenny Dalglish stod för ett taktiskt drag när han bytade ut Charlie Adam och Stewart Downing mot Steven Gerrard och Craig Bellamy - och det gav utdelning. Experterna har länge gnällt på hans prislapp men Andy Carroll klev fram och blev derbyhjälte med sitt 1-0-mål i den 71:a minuten.

José Enrique tog sig förbi på vänsterkanten och slog in bollen mot Dirk Kuyt, holländaren böjde sig fram och lät bollen gå över honom, samtidigt hade Andy Carroll skaffat sig två meter från Leighton Baines vilket resulterade i ett volleymål för landslagsmannen. Tio minuter senare utökade engelsmannens anfallspartner Luis Suarez till två mål mot noll efter en tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde.

''The Reds'' besegrade Everton efter en godkänd insats där José Enrique, Lucas Leiva och Jamie Carragher - som inte är slut - var några av matchens giganter.

I nästa match, närmare bestämt den 15:e oktober, kommer ligaledande Manchester United på besök.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer