Gerrard om derbyt och landslaget

Bild till nyheten Gerrard om derbyt och landslaget
Inför helgens Merseyside derby på Goodison har lfc.tv låtit hålla en intervju med Steven Gerrard om kaptenens tankar inför matchen.

Första frågan, Steven, du har fått lite matchning igen de senaste veckorna – hur känner du dig?

Jag känner mig helt okej, jag känner att jag förbättras för varje dag som går, blir mer tränad och mer skärpt. Nu handlar det bara om att få spela matcher de närmsta veckorna för att få tillbaka matchtempot.

Innan du gjorde din comeback sa du att du kände dig i bättre form än vad du någonsin gjort, men samtidigt måste det väl ha känts väldigt skönt att ha tagit dig igenom skadan?

Ja självklart. När du har kommit tillbaka efter en svår skada och en stor operation så handlar det mesta om att ta sig förbi alla de hinder som är satta i din väg, jag sa att jag kände mig i bra form och ljumsken kändes bra överlag, men jag var fortfarande tvungen att få gå ut på planen igen inför storpubliken. Jag spelade femton minuter mot Brighton och det kändes bra, och mot Wolves kändes det ytterligare lite bättre igen så jag hoppas att så är fallet, att jag kommer att bli starkare för varje vecka som går. Jag är säker på att så är fallet, jag har missat en fruktansvärd massa fotboll och vill bara ut och spela. Nu är jag tillbaka och vill spela fler matcher, Kenny vet om att alla vet hur desperat jag är efter att få komma ut på planen igen och visa vad jag går för.

Trotts din desperation om att få spela matcher, hur uppskattar du Kenny och ledarnas tankesätt om att ta dig tillbaka i ett försiktigt tempo?

Jag har full förståelse för det. Med åren har jag lärt mig mycket om min kropp, det inte precis att jag har haft en lårskada eller sträckning. Jag har gjort en operation i ljumsken och det tar tid. Kenny och det medicinska teamet har tagit hand om mig på bästa sätt, och jag vet att de kommer fortsätta att göra så de kommande veckorna. Det är viktigt att jag inte förhastar mig och trycker för hårt, men jag är i det stadiet att enda sättet för mig att komma i matchform är genom att få matchtid. Men jag förstår samtidigt att det måste ske under rätt omständigheter.

Hur mycket är du skyldig folket – utanför och de i klubben – vem har hjälpt dig under de senaste sex månaderna?

Alla runt omkring mig har stöttat mig. Fystränarna och doktorerna här har skött rehabliteringen utmärkt, men även min familj som antagligen har haft en tuff tid där hemma, jag är inte riktigt i stöten när jag är skadad, och Kenny har brytt sig från dag ett och tagit väl hand om mig, även mina lagkamrater har visat sitt stöd. Även om jag inte varit jätte involverad eftersom jag mest hållit till i träningslokalerna så har jag varit med där hela tiden och stöttat dem under nästan alla matcher.

Everton matchen i helgen närmar sig – innebär derbyt något speciellt när ni förbereder er inför matchen?

Jag tycker att det är den bästa helgen på hela säsongen. Där är två matcher som betyder extra mycket för mig och den andra är Manchester United. Derbyt kommer först, de är Merseyside rivaler och glädjen du känner över att få besegra dem, så detta är antagligen min favorit match. Jag får bara vänta och se vad Kenny bestämmer sig för, om jag kommer att få starta eller börja på bänken, men vad han än bestämmer sig för så kommer jag att vara redo.

Det är troligt att flera spelare kommer att spela sitt första derby nu i helgen – kommer du att prata med dem innan matchen?

Jag tror att när du spelar på denna nivån så förstår du mycket väl vad derbyn handlar om. Jag tror att alla, även om de inte upplevt Merseyside derbyt, har spelat flera stora derbyn tidigare i sina karriärer. Jag är säker på att när de går ut på planen och känner stämningen på Goodison, så kommer vet känna vad det handlar om. Men självklart kommer även tränarna i omklädningsrummet hjälpa till att skrida budskapet om att det är en betydelsefull match, inte om att själva matchen är extra viktig ut om de tre poäng som kommer att hjälpa oss avancera i tabellen.

Är du imponerad av hur de nya spelarna har hittat tillrätta sedan säsongen började?

Ja, och jag anser att laget har gjort bra ifrån sig. Vi har handlat bra i sommar. Jag tycker att Charlie har kommit in i det mycket bra och stått för fina insatser. Jordan är ung och blir bara bättre, så jag tycker att det känns bra överlag, Andy Carroll och Luis Suarez känns fortfarande som nyförvärv eftersom de kom i Januari. Truppen ser väldigt stark ut.

Vilken typ av match förväntar du dig på Goodison på Söndag?

Det är alltid tufft. De har fördelen av att spela på hemmaplan så de kommer att ha stort stöd från publiken, men vi reser dit utan fruktan. Vi har ett väldigt bra facit från derby matcherna på Goodison Park genom åren, så jag ser inte hur vi inte skulle kunna åka dit med stort självförtroende, spela vårt eget spel, undvika striderna och jag tror att om vi tar oss igenom de första 15-20 minuter så kommer vi att gå segrande ut matchen.

För att bibehålla det goda facit från Goodison, vilka egenskaper kommer behöva tas fram den dagen?

Vi måste spela utan rädsla. Ibland under derbymatcher dras du lätt in i strider och glömmer bort att spela. Det blir snarare ett slagfält än att vi försöker spela vårt eget spel. Vi gillar passningar och rörelse, snabba attacker och att hålla ihop laget när vi inte har bollen, så om vi kan åstadkomma det så tror jag att vi kommer att få med oss det bästa resultatet.

Hur mycket betyder segern mot Wolves för allas självförtroende efter några dåliga resultat mot Stoke och Tottenham?

Innan Tottenham matchen kändes allt bra och det kändes som om vi skulle kunna åka dit och få ett bra resultat, men vi förlorade några spelare och blev satta under press redan när matchen blåstes igång. Efter det var vi alla slagna, spelare som supportrar. Det var en sådan match som du snabbt måste glömma och det fanns inget bättre sätt att göra det på än att gå vidare i cupen och sen göra en stark insats mot mot Wolves.

Vi ligger just nu på en femteplats i ligan – ägnar du många tankar åt tabellen nu i början av säsongen?

Jag tycker att det är för tidigt, men du tittar ju till den efter varje omgång. I detta stadiet av säsongen spelar tre poäng en otrolig roll, det är så jämnt mellan alla. När du vet att där är ett landslagsuppehåll som närmar sig, tio dagar är en lång tid att ta sig igenom om du inte har gjort ditt bästa innan dess, speciellt om det är en förlust mot Everton. Det skulle vara fantastiskt om vi på lördagskväll skulle kunna fira en derbyseger, och en bra insats, då kan grabbarna åka iväg och prestera bra för sina land. Tre poäng från ett derby är all den motivation som du behöver. Vi har alla upplevt det förut och det känns underbart, det vill vi uppleva ännu en gång på lördag.

Slutligen, du nämnde landslaget, hur känner du för att spela för England i Montenegro med tanke på hur tidigt i din comeback du är?

Jag tror att alla vet att jag fortfarande inte är etthundra procent i form, jag har bara spelat två stycken tjugo minuters matcher. Jag vet inte riktigt hur mycket jag kommer att få spela mot Everton, så det är min åsikt att det troligtvis är förtidigt med landslaget. Det är inte jag som tar besluten, dessa beslut får förbundskaptenen fatta, om han vill att jag ska spela eller inte. Jag är säker på att han kommer att föra en dialog med Kenny, de två kan avgöra vad som är bäst för mig, men jag anser att där är fler spelare där ute som är mer matchtränade och bättre lämpade för uppgiften än vad jag är, men vi får vänta och se. Om jag blir inkallad så får jag lösa det då.

Källa: lfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer