Hendo: Att jag spelar är viktigare än vart jag spelar

Bild till nyheten Hendo: Att jag spelar är viktigare än vart jag spelar
Jordan Henderson har spelat mycket på högerkanten under sin första tid i Liverpool, till skillnad från i Sunderland, där han mestadels användes centralt. Mittfältaren tycker dock att det viktigaste är att han spelar och han menar att laget behöver tid för att bli samspelta.

"Det är bra att kunna spela på olika positioner, men det viktigaste är att jag får spela. Det är allt jag önskar - att spela fotboll. Så länge jag är med i startupptällningen så spelar det ingen roll vart jag spelar", säger Henderson.

"Jag tycker att jag tillför laget energi och passningsspel. När jag spelar på kanten så försöker jag bidra så mycket som möjligt till anfallarna. Jag vill tro att jag är ok på det, men jag vill bli bättre."

Hendo har jämförts med Steven Gerrard, men framtidsmannen vill helst skapa sig ett eget namn i Liverpool.

"Det är ingen dålig jämförelse, men jag tror att Steven Gerrard är Steven Gerrard och jag är bäst på att vara mig själv. Jag måste göra det jag är bäst på."

"Liverpool är en mycket stor klubb. Jag trodde att detta skulle vara en stor möjlighet för mig. Klubben har några stora spelare och historien talar för sig själv. Jag vill visa vad jag kan och skapa ett nytt kapitel i min karriär."

Liverpool ligger på 5:e plats med 10 poäng efter sex matcher, men ambitionerna är större än så.

"Det hade självklart varit bra att hamna bland topp 4."

"Stämningen är bra och spelarna kommer bra överens. Det är många nya ansikten och vi måste bara bli samspelata och hålla det gående."

"Jag tycker att vi visat upp oss från en ganska bra sida såhär långt. Vi jobbar fortfarande för att bli samspelta, men vi har fått med oss några bra resultat. När vi blir ännu mer samspelta kommer vi vinna ännu fler matcher."

Henderson är nöjd med Dalglish som manager.

"Han behandlar alla med respekt och han förväntar sig att spelarna visar samma respekt tillbaka. Han behandlar spelarna bra, eftersom han själv varit spelare. Han vet hur det är."

Den förre Sunderland-spelaren ser fram emot att spela mer med Steven Gerrard.

"Att träna med honom varje dag och förhoppningsvis spela med honom kommer att göra mig till en bättre spelare."

Källa: Liverpool.no


17 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer