Everton-dödaren Kuyt hoppas på startplats

Bild till nyheten Everton-dödaren Kuyt hoppas på startplats
Merseyside-derby!
Då trivs Dirk Kuyt som fisken i vattnet.
Holländaren har gjort fem mål mot grannarna tvärs över Stanley Park och är väl medveten om vad derbyt betyder för spelarna, fansen och folket i staden.

I de två senaste ligamatcherna mot Tottenham och Wolves har Dirk Kuyt tvingats nöta avbytarbänken. En ovan roll för den hårt arbetande yttermittfältaren/anfallaren.

Med tanke på hans fina målsnitt mot Everton är det mycket troligt att han startar i derbyt på Goodison Park på lördag kl 13.45. Dessutom kommer holländarens kämpaglöd och arbetskapacitet oftast till sin fulla rätt i denna typ av matcher.

"Jag gillat att spela i derbymatcherna. Som fotbollsspelare ser du alltid fram emot stora matcher och denna match är en av de största", säger Dirk Kuyt i en intervju med Liverpool Daily Post.

"Stämningen är alltid speciell, pressen och förväntningarna är höga i båda läger. Det är därför du blir proffs. Liverpool-Everton är en av de största fighterna under säsongen. När du vinner, speciellt på Goodison Park, är det alltid en suverän feeling efteråt."

Dirk Kuyt gjorde två straffmål när Liverpool vann på Goodison i oktober 2007 (bilden). Segermålet kom på övertid, sedan Phil Neville berövat Lucas Leiva på ett debutmål genom att stoppa ett skott med handen på mållinjen. Nu avslöjar 31-åringen att det egentligen inte var han som skulle ha slagit straffarna!

"Jag minns att Rafa läste upp en lista med straffskyttar innan matchen och jag var andravalet. Andriy Voronin var överst på listan. När domaren blåste för den första straffen kom Voronin fram till mig och frågade om jag ville ta den, eftersom han inte kände sig komfortabel med uppgiften. Jag hade inga problem med det!"

"Det var en enorm lättnad att sätta straffen, så när vi fick den andra straffen på övertid tvekade jag inte en sekund, trots att det var mycket ansvar som vilade på mina axlar. Jag visste att det skulle sluta oavgjort om jag missade och det skulle ha känts hemskt, som en förlust. Det andra staffmålet är ett av de största ögonblicken i min Liverpoolkarriär."

Kuyt gjorde också ett straffmål i derbyt på Anfield i januari i år, målet säkrade slutresultatet 2-2. Han gjorde också segermålet på Anfield ett år tidigare, sedan Kyrgiakos blivit utvisad tidigt efter en stygg tackling på Fellaini. Kuyt nätade också i 2-0-segern på Goodison Park i november 2009.

"Jag vet vad Merseysidederbyt betyder, inte minst för de lokala spelarna och deras familjer. Man kan se det i deras ögon. För mig är det också en unikt derby. Jag har spelat matcher för Feyenoord mot Ajax, den största matchen i Holland, men stämningen där är mycket mer aggressiv."

"Det jag gillar mest med Merseyside-derbyt är att matcherna alltid spelas i ett högt tempo och är fysisk tuff. Det delas ut en hel del tackllingar, men direkt efteråt tackar alla spelarna för matchen."

Källa: Liverpool Daily Post

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer