Adam: Jag trodde möjligheten var borta

Bild till nyheten Adam: Jag trodde möjligheten var borta
Charlie Adam laddar inför matchen mot Everton på Lördag och medger att han trodde att hans chans att få spela för ett av världens bästa lag var borta.

Den skotska landslagsmannen var helt övertygad om att hans dröm att få spela för Liverpool var som bort blåst när Blackpool vägrade att sälja sin kapten i Januari.

Men Kenny Dalglish gav inte upp utan fortsatte att försöka få igenom en övergång, och i somras gick Adams önskan igenom när han flyttade till Anfield.

I en intervju för The Liverpool Way sa Adam: ”När Januari fönstret passerade trodde jag aldrig att jag skulle få möjligheten igen.

”Jag hörde inget nytt under resten av säsongen och jag trodde att det var allt. Jag fokuserade bara på Blackpool, men lyckligtvis gav Dalglish mig ytterligare en möjlighet att få komma hit i somras.

”Första gången som jag kände på mig att det kanske skulle kunna gå var när jag hörde att det hade kommit in flera bud. Då gick jag till ordföranden och sa att Liverpool var den enda klubben som jag var intresserad av att gå till. Sen löste han förhandlingarna med Damien (Comolli) och jag kunde ansluta till klubben.”

Han tillade: ”Jag var tvungen att inse fakta, jag var inte en Liverpool spelare, jag var kvar i Blackpool. Det var svårt.

”Jag kommer inte att ljuga om det. Det var väldigt tufft ett par veckor även efter det. En sak som jag dock aldrig försökte dölja var att jag ville gå till Liverpool.

”När chansen fanns där var det en ära för mig att få sammankopplas med klubben. När tränaren och ordföranden tog beslutet att jag inte skulle få gå i Januari så respekterade jag det.

”Jag visste att om jag stannade skulle jag kunna hjälpa Blackpool att hålla sig kvar i ligan, men när du känner att du har nått en viss nivå i karriären och möjligheten att få spela på en högre nivå finns där, då vet du att det gäller att ta den för du vet aldrig när den kommer igen.”

Källa: lfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer